Nagyobb volt a füstje, mint a lángja!

 

 

2002. szeptember 16-án délelőtt 10 órakor tűzriadóhoz csengettek (hosszú szaggatott csengetés) a Klauzál Gábor Általános Iskolában. Mivel az iskolai évkezdet első napjaiban elvégezték a kötelező iskolai tűzriadói főpróbát, így gyanús lehetett, hogy miért kell megismételni. A folyosókon érezhető füstszag és a tűzoltók megérkezése csak nyomatékosította, a tűzriadó elrendelését, mert a legkisebb gyanús jelre (a füst is az) kötelezően el kell rendelni a tűzriadót.

És, hogy mi történt? A iskola WC-jében (első emelet) keletkezett a "tűz", melynek nagyobb volt a füstje mint a lángja, de ez bárhol és bármikor megtörténhet. Intő jelként szolgálhat az általános iskolák részére, hogy milyen fontos az illemhelyek rendjének a felügyelete, de a legfontosabb, hogy ilyen helyzetben higgadtan és gyorsan rendezett formában hagyjuk el az iskola épületét, ahogy a tűzvédelmi szabályzat is előírja.

Ezt a tűzvédelmi szabályzatot minden esetben el kell készíteni a hatályos jogszabályok (30/1996. XII. 6. BM rendelet) alapján, és az esetleges személyi változások esetén azt módosítani kell.

Szentes, 2002. 09. 15.