Megsemmisítették a szavazó cédulákat!

 

 

 

2002. július 23-én elkezdték az országgyűlési választások szavazócéduláinak a megsemmisítését, úgy ahogy a törvény előírja! A felhasznált és fel nem használt, az érvényes és érvénytelen szavazólapok, valamint a névjegyzékek megsemmisítése nem egyszerű feladat, mert igaz a papír gyúlékony, de lefújtja a tüzet, ezáltal lassan haladt az égetés a szentesi Polgármesteri Hivatal udvarán.

 

              

 

A megsemmisítésnél jelen lévő választási bizottsági tagok egy gyors fejszámolással kiszámolták, ha 4 kartondoboz választási papírköteg elégetése egy órát vesz igénybe, akkor közel 13 órán keresztül kell tüzelni a bitumen olvasztó kazánba. Hogy a folyamatot meggyorsítsák, ezért egy "gallydarálót" hozatattak a Városgondnokság munkatársaival, hogy ezzel zúzzák össze nagyobb sebességgel a papírkötegeket.

 

 

 

Ezzel a technikával már sokkal gyorsabban haladt a megsemmisítés. Előzetes tervek szerint a megsemmisítést egy kecskeméti cég végezte volna el, de kormányzati szinten született a döntés, hogy a választási cédulákat helyben a Polgármesteri hivatalban kell megsemmisíteni, ezért egy nappal később tudták elkezdeni a megsemmisítést.

 

 

Igaz vége az országgyűlési választásoknak, de a városban több ponton nyomokban még fellelhetők a választási plakátok, melyeket május 22-ig kellett eltávolítani. Több képviselő úgy gondolta, hogy majd az eső megkönnyíti a plakátok eltávolítását, de az esőmentes időjárás, és a kiváló plakátragasztók ezt nem tették lehetővé,  tehát: Tisztelt volt jelöltek, és megválasztott képviselő spaknira fel! Tegyük szebbé városunkat!

 

Szentes, 2002. 07. 24.