Fele sem igaz!

 

A napokban furcsa és felettébb kellemetlen pletyka indult el Szentesen a Pollák Antal Műszaki Szakközépiskoláról. Ezzel kapcsolatban kérdeztük meg Nagy Gyuláné igazgatónőt.

A pletyka: Egy fiú kiesett az iskola ablakán és ezért két fiút elvittek a rendőrök.

-A fent említett történetből mi az igaz?

-Az igaz, hogy van az iskolának ablaka. Az is, hogy a napokban jártak rendőrök az iskolában. Az is, hogy két tanulót elvittek az iskolából. De az "ablakon való kiesés"-t rossz nyelvek költötték hozzá, mert nem találtak magyarázatot az esetre.

-Akkor a mi is történt?

-A napokban két fiút kértek fel a Rendőrségtől, hogy tanúskodjanak egy mobiltelefon eltűnésével kapcsolatos ügyben, és ezért jöttek az iskolába a rendőrök. A két fiú példás magatartású és jó tanuló, csak rosszkor és rossz helyen tartózkodtak. Ebből a célból kellet az egyik délelőtt Kiskunfélegyházára "utazniuk".

-Most már csak az a kérdésem, hogy kapnak-e a fiatalok valamilyen büntetést.

-Nincs mért megbüntetni őket, mert nem bűnt követtek el, hanem tanúskodtak. Büntetést, csak azért kaphatnak, ha nem készítik el a leckét. Egyébként örülök, hogy nem olyan dolgok miatt kell a Pollákra felfigyelni, amit a pletyka hirdet, hanem azért, mert most is sikerült elnyerni egy ezüstérmet a Diák-és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete által kiírt diákrádiós egyéni pályázaton. 

 

A DUE országos diákrádiós pályázat II. helyezettjei:

 

A képen Molnár Farkas Zoltán és Ohly József a Pollák stúdiójában.

Szentes, 2002. 05. 27.