2001. október 18.

 

Jászkun Fotóklub kiállítása

 

 

A Művelődési és Ifjúsági Házban Rózsa Gábor nyitotta meg a szolnoki fotóklub kiállítását.

A kiállítás megtekinthető október 1-je és 20-a között.

Szentes, 2001. 10. 13.

 

 

Zsoldos Ferenc Szakiskola és Műszaki Szakközépiskola

 

  

 

Minden hónapban ellátogatunk egy középiskolába, hogy az ott folyó képzések bemutatásra kerüljenek a Net-en.

Első iskola a Zsoldos Ferenc Szakiskola és Műszaki Szakközépiskola, amit a rendszerváltás előtt csak 603. sz. Szakmunkásképző Intézetnek hívtak. A képek a tanműhelyben készültek, ahol kereskedőket, autószerelőket, villanyszerelőket, varrónőket képeznek.

 

 

Új számítógépeket kapott az iskola, ahol nemcsak a számítástechnikát és kezelést tanulhatják a tanulók, hanem a jövővel is ismerkedhetnek, az Internettel. 

Az iskola saját honlappal rendelkezik, ami sajnos egy picit hiányos, de pótolható. A képzési formák hiányoznak, ami szerintünk a legfontosabbak.

Az iskola honlapja:

www.zsoldosf-szentes.sulinet.hu

Szentes, 2001. 10. 10.

 

 

Önkéntesek éve

 

 

A magyar vöröskereszt szentesi szervezete küldöttgyűlést szervezett az Ifjúsági Házban, ami két napon keresztül tart. A fő téma a 2001-es év, mint az Önkéntesek Nemzetközi Éve, és az önkéntesség szerepe a gyógyításban. 

Szentes, 2001. 10. 06.

 

 

Idősek Napja (Október 1.)

 

 

Az Idősek Napja alkalmából összejövetelt szerveztek a helyi Nyugdíjas Klub tagjai, ahol előzetes tervek szerint Farkas Sándor országgyűlési képviselő úr köszöntötte volna a 80 év feletti tagokat, de rendkívüli plenáris ülésen kellett részt vennie a Parlamentben (A rendkívüli ülésen a téma az volt, hogy a Tartós Szabadság nevű NATO műveletben résztvevő gépek használhatják-e a magyar légteret?).

A képviselő úr távollétében a klub elnöke kedveskedett egy-egy szál virággal a 80. életévüket betöltött tagoknak. 

Sok boldogságot kívánunk nekik!

Szentes, 2001. 10. 06.

 

Gallasz Béla emlékverseny

 

 

A Gallasz Béla születésének 100. évfordulója alkalmából rendezett sakk emlékverseny a tábla két végén ülőknek jelentett izgalmat, mert itt nem az erő hanem az ész dominál. A versenyt meglátogatta a Gallasz család is, akik elismerőleg nyilatkoztak a rendezésről. 

 

A megyei versenyzők eredményei:

 

Diákok, felső tagozatosok, leányok: 1. Lakatos Ilona (HMG Szentes). Fiúk: 1. Kondor Dániel, 2. Olasz Balázs, 3. Czakó Csaba (mind három Klauzál). Alsó tagozatosok, leányok: 1. Czakó Orsolya (Klauzál). Fiúk: 1. Bistyei Krisztián, 3. Nánási Attila (mindkettő Koszta ált. isk. Szentes).

Felnőttek, nők: 1. Simon Attiláné (Szentes). Férfiak, A csoport: 1. Volosin Vlagyimir (Makó), 2. Kovács György, 3. Borsi Imre (mind kettő Szentes). B csoport: 1. Fábián Nagy Sándor (Szentes), 2. Hohn István (Csongrád), 3. Nagy József (Szentes). Amatőrök: 1. Paulovics Tamás, 2. Orosz István, 3. Debreczeni Imre (mind három Szentes). Ifjúságiak: 1. Korecz András (Szentes).

 

Szentes, 2001. 10. 13. 

 

 

Kontavill Szentes - Tatabánya

         11 : 9

 

 

A szentesi pólós gárda az első 7 perces megilletődés után igyekezett otthon tartani a pontokat, ami a végén sikerült is. A csapat erősödött külföldön játszó szentesiekkel, Pellei Csaba, Kiss István és Berki András személyében.

Sok hiba jellemezte a mérkőzést, mert a kapufa nem a mi oldalunkon állt!

A vízilabda szövetség megszigorította a nézők elhelyezkedését a medence körül, így egy apróbb bírói atrocitás (köpés) már 30.000 forint bírsággal sújthatja rendezőket. Tehát mi mint nézők támogathatjuk a csapatot, ha tudunk viselkedni a lelátón! 

Szentes, 2001. 10. 08.

 

Erős emberek fesztiválja

 

A meghívásos versenyen 8 versenyző mérte össze erejét.

 

A versenyszámok a következők voltak:

Kamionhúzás

Súlypiramis

Szinkrontartás

Bajoremelés

Magyarország térkép cipelés

Kőgolyó pakolás

 

 

A izmoknak roppant nagy súlyokat kellett megmozgatniuk. A Bajor emelésben nem a népszerű színészt kellett megemelniük a fiúknak, hanem egy 300 kg-os súly. A súlypiramis is meghaladta a 2,7 mázsát.

 

 

A nézők közül is sokan kíváncsiak voltak a Magyarország térképének cipelésére. Ez a térkép 141 kg volt. Egy CNC maróval lett készítve ez a térkép, ami 8 cm vastag vasból készült.

 

Eredmények:

I. Darázs Ádám (Győr) 41,5 pont

II. Ulviczki Mihály (Szolnok) 39 pont

III. Dávid János (Szeged) 39 pont

IV. Csák Csaba (Szolnok) 26 pont

V. Pöttendi András (Szentlőrinc)20,5 pont

VI. Kormányos Artúr (Szentes) 20 pont

VII. Szabó Tamás (Szigetvár) 18 pont

VIII. Laky Gábor (Vác) 12 pont

Szentes, 2001. 09. 29.

 

Barack szerelem

 

 

A képen látható kopasz barackok nem bíznak méhecskékben, hanem saját kezükbe vették a dolgot, hogy jövőre hatalmas barack áldásban legyen része gazdájuknak.  

Szentes, 2001. 08. 01.

 

1 gömb nem 4 deka!

 

 

BIG ICE, illetve óriás fagyi!

 

Az időjárásról!

 

A Kossuth tér felett alacsonyan repülnek a BMX-esek, ESÕ lesz!

 

Vajon kié lesz a tér, ha majd átalakul ill. átépítik?

  

 

Nyald meg a képernyőt és érzed az ízét!

 

 

Mármint ha ez igaz lesz, akkor lesz fantasztikus az Internet.

Kívánságnak tettem eleget ennek a képnek a közlésekor, mert azt kérték tőlem, hogy ha nem tudtak enni a pörköltből, akkor legalább a látványban gyönyörködhessenek az olvasok! 

 

 

Táncest

 

 

Június 23-án a Tóth József Színhában került megrendezésre a II. Nyári Modern Táncest. Vass Sándor táncpedagógus egy felejthetetlen estet szerzett a táncot szerető embereknek, ahol jól megfért egymás mellett művészi mozdulat és a sportos energikus break tánc.

 

Szentes, 2001. 06. 23.

 

Megkezdődtek a óvodai záróünnepségek!

 

 

Június elején az óvodákban is véget ért a tanév, amit egy nagyszabású színházi műsorral fejeznek be az óvodások. Bemutatják, hogy mit tanultak a szülők örömére. A Rákóczi F. utcai óvoda kiscsoportosai adják elő a 101 kiskutyát.

Szentes, 2001. 06. 03.