Június 8-9.

A Kisér ünnepe emlékfa elültetésével kezdődött az Újszentesiekkel (Románia) az áttelepülés 110 éves évfordulója alkalmából. A facsemete előtt tábla közli az arra járóval, hogy nem egy hétköznapi fáról van szó, hanem ünnepi alkalomból lett elültetve. Remélem nem jár úgy, mint a Kurca parti társai. A Kisériek mindenesetre vigyázni fognak újonnan ültetett csemetéjükre.

 A folytatásban Keresztény Középkori Haditornász Fiatalok Egyesületének haditorna bemutatóján szórakozhatott a tisztelt nagyérdemű. Pillanatokra mindenki visszatérhetett az ősök korába, egészen Mátyás udvarába. A bemutatóból kiderült, hogy a haditorna nemcsak művészet és hagyományőrzés, hanem igen kemény sport is. A közönség soraiból páran kipróbálták a 9 és fél kilogrammos pallost, amivel a fiatalok könnyedén bántak.

 

 

 Szombaton délelőtt kezdődtek el az élő-csocsó mérkőzései, amik egész nap folytatódtak. Fiatalok és idősek is kipróbálták a szórakozóhelyeken elsajátított csocsó tapasztalatokat. A feladat ugyanaz volt, mint a játéknál, de annyival volt nehezítve a feladat, hogy vizes volt a pálya, ami igazán csúszott.

 

 

A tűzoltók vízi célba lövést gyakoroltattak a gyerekekkel, aminek a sikerét a hűsítő vízsugár jelentette a kánikulában.

 

 

Délután is mozgalmas program szórakoztatott mindenkit. A mozgalmasságot Schobert Norbi tornája jelentette. Az aerobik a hölgyek között sikeres, így lányok asszonyok tornáztak míg a férjek és barátok intenzív korsó emelgetést gyakoroltak a sörsátrakban. 

 

 

 Önkéntes tánckar Norbi mögött!

 

 

Délután még láthattuk a Blue Birds leánycsapatot, gyermekvetélkedőn szurkolhattunk, citerazenekart hallgathattunk, Molnár Imre bűvész produkcióján ámulhattunk, mennyasszonyi ruhabemutatóban gyönyörködhettünk. Az este sztárvendége Szűcs Judit volt. Felejthetetlen slágerek között egy-egy új nóta is helyt kapott. Fiatalos mozgás és megszokott slágergyanús felvételek szórakoztattak mindenkit.

 

 

A szombati Kiséri napot méltó tűzijáték zárta, amiről annyit kell tudni, hogy 293 töltet volt fellőve és kb. 5 percig tartott. Időben nem volt hosszú, de a töltetek száma garancia volt a szépségre.

 

Bummmmmm!

Szentes, 2001. 06. 08 - 09.