Tűzvonalban a szentesi Bajomi Nagy GyörgyFelvétel a kedvencekbe

Rendőrsorozatot vetít hamarosan a köztévé

Blahó Gabriella
2007-07-18

Szentes - Elkezdődött a Tűzvonalban című, egy budapesti rendőrőrs mindennapi életét bemutató televíziós filmsorozat forgatása a fővárosban. A sorozatban főszerepet kapott a szentesi születésű Bajomi Nagy György, mint jóindulatú, vicces fickó. A filmet szeptembertől adja a köztévé.

A Tűzvonalban című, harmincnyolc részes televízió-sorozat egy rendőrőrs mindennapi életét mutatja be Budapesten. Mivel a XIII. kerületben, a Mosoly utcában van az őrs, a filmben visszatérő motívumként jelenik meg a Mosoly őrs... Az alkotók eredeti célja szerint a sorozat bevezet a rendőri szakma rejtelmeibe. A filmtől kimondottan nagy nézettséget várnak. Hábermann Jenő, a film producere lapunknak a készülő sorozatról elmondta: az egymás után következő epizódok szórakoztatóak, szakmailag hiteles, érdekes, fordulatos történeteket mesélnek el. Kérdésünkre, tartalmi szempontból köthető-e a film a közelmúlt történéseihez, a tavalyi október 23-i eseményekhez vagy a Zsanett-ügyhöz, Hábermann határozott nemmel felelt. Kijelentette: a filmet hosszú évek óta szeretnék megvalósítani.

Az alapsztori szerint három nő és négy férfi dolgozik együtt az őrsön, mígnem egy napon kinevezik az új parancsnokot, Stohl Andrást. Egymást követik a történések, gegek, poénok, valóságosan elképzelhető cselekmények és bűncselekmények. A sorozatban főszerepet kapott a szentesi születésű Bajomi Nagy György, aki Horváth Mihály Gimnázium drámai tagozatán végzett. Tartalmas éveket töltött a gimnáziumban, hiszen rengeteget tanult tanáraitól, ma is hálával gondol rájuk. Érettségi után előfelvételisként a zalaegerszegi laktanyában találkozott Soós Péterrel – ő most a Tűzvonalban rendezője. Szinte kézenfekvőnek tűnt, hogy Bajomi György kapja Kovalik János szerepét, akit barátai a filmben Johnnynak szólítanak. Ifjúkorában is a szelídek közé tartozott, a filmbeli alakítása ehhez illő: jóindulatú, vicces fickó, aki ha kell, tud szigorú lenni.

Rendfokozata szerint zászlós, az egyelőre nem derült ki, hogy a sorozat végére kap-e előléptetést. – Egy hete dolgozunk, még csak a tizenhetedik részig jutottam el a forgatókönyvben – mondta lapunknak a negyvenéves színész. Bajomi Nagy egyébként a Nemzetiben és a szombathelyi színházban játszik. Korábban a Kisvárosban volt határőr, ezért nem idegen tőle az egyenruha. A rendőr is ember – zárta beszélgetésünket Bajomi Nagy György, akit szeptember 7-étől minden pénteken este láthatunk főműsoridőben ötven percen át a köztelevízióban.