Kiszombori motoros lelte halálát Szentes és Szarvas közöttFelvétel a kedvencekbe

Bakos András
2007-07-16

Lesodródott az útról és összetörte magát egy motoros Szarvas és Szentes között tegnap, a déli hőségben. Hiába viselt sisakot és motorosruhát, olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy nem sikerült megmenteni az életét.

Az ezer köbcentis járművet vezető, ötvenkét éves kiszombori férfi harmadmagával haladt Szentes felé Szarvas irányából, háromnegyed egykor. Két társa előtte motorozott, egy kanyarhoz érve a kerék lesodródott az úttestről, a padka megdobta, és a vezető elveszítette uralmát a jármű fölött. Míg a motor elment egy fa mellett, a férfit lesodorta a fa törzse.

Az ütközés után a két másik motoros megállt, visszafordult, és az arra haladó autósok is hívtak mentőt, próbáltak segíteni, de már nem lehetett. A baleset miatt félpályán engedték a forgalmat fél négyig.

A rendőröktől tudjuk, hogy a férfi nem volt rutinos motoros, és bár bukósisakot és jellegzetes motoros védőruhát is viselt, sérülései mégis végzetesek voltak. Azt is megállapították, hogy semmilyen külső körülmény nem befolyásolta a vezetőt – ha csak az nem, hogy rekkenő hőség volt.

Balogh-Szabó Imre megbízott szentesi rendőrkapitány az eset kapcsán, lapunknak nyilatkozva arra hívta föl a figyelmet, hogy a következő napokban a hőség miatt nagyon oda kell figyelniük egymásra a közlekedőknek. Fontos, hogy mindenki, aki hosszabb útra indul, tervezze meg gondosan a vezetést, vigyen magával elég folyadékot, és ügyeljen arra, hogy a járművel lehetőleg árnyékos helyen parkoljon.