Két baleset történt vasárnap Mindszent és Szegvár között?Felvétel a kedvencekbe

Az egyik elhunyt labdarúgó barátnője gyermeket vár


2007-07-11

A mindszenti balesetben elhunyt Gránicz Imre barátnője várandós, a család a babát szeptemberre várja. Ahogy a szentesi kórházban fekvő súlyos sérültek felépülnek, a rendőrség kihallgatja őket. Több részletet is tisztázni kell.

A mindszenti balesetben elhunyt Gránicz Imre barátnője várandós, a család a babát szeptemberre várja. Ahogy a szentesi kórházban fekvő súlyos sérültek felépülnek, a rendőrség kihallgatja őket. Több részletet is tisztázni kell: lapunkat tegnap megkereste egy mindszenti fiatal, aki közölte, Répás Ferenc nem a Fiat Puntóban jött hazafelé aznap éjjel, ahogy a rendőrök eddig feltételezték, hanem motoron, ismerősével. A baleset helyszínéhez érve letértek egy földútra, és ott estek el.

A szentesi kórház baleseti sebészeti osztályán órákat tölt fia betegágya mellett Sebestyén Andrásné. Elmondta lapunknak, hogy a vasárnap hajnali mindszenti balesetben Tamás csípője kifordult, és szörnyű fájdalmai voltak. Kisebb fejsérülés is érte a huszonöt éves fiatalembert, aki anyja szavai szerint nagyon kiszolgáltatott. Biztos benne, hogy a felépülés hosszú időt vesz igénybe. Katalin tudja, mit jelent ilyenkor lábadozni: huszonnyolc évvel ezelőtt őt is baleset érte, hat bordája eltörött. A szombat éjszaka történéseiről elmondta lapunknak, hogy a fia barátaival a futballszezont záró összejövetelt tartotta Szegváron. Onnan hazament Mindszentre átöltözni, majd vissza Szegvárra. Az anya azt mondja, a fiát részegen soha nem látta. Katalin akkor még süteményt is csomagolt a fiúknak. Most viszont a következő vasárnapi misére készül: a mindszenti templomban az elhunytak lelki üdvéért és a sérültek gyógyulásáért fog imádkozni.

Ugyanabban a kórteremben, ahol Tamás fekszik, kapott helyett Répás Ferenc is. Ő lábadozik, de kihagy az emlékezete. Állította, hogy nem volt az autóban, de agyrázkódása miatt később azt képzelte, hogy ott volt.
Eddig a rendőrség is azt feltételezte, hogy a Fiat Puntóban összesen hatan ültek, és Ferenc az ütközés következtében kirepült a kocsiból. Tegnap viszont lapunknál jelentkezett Orosz Nándor, aki állította: Répás Ferenc nem ült az autóban, hanem az ő ikertestvérével, Orosz Róberttel együtt motoron jött hazafelé Szegvárról. Később Róberttel is tudtunk beszélni, aki elmondta, amikor a baleset helyszínéhez értek a robogóval, a rendőrség már lezárta az utat, ezért földúton mentek tovább, egy mély traktornyomban estek el. Répás Ferenc ekkor szenvedett sérülést.

Bementek egy közeli sörözőbe. Ezt a verziót a sörözőben dolgozó pincérnő is megerősítette, aki látta a motort és Ferenc sérüléseit. A Répást megvizsgáló mindszenti orvos, dr. Gémes Csaba elmondta: a sérülések közlekedési balesetből származtak, ezt elszenvedhette autóval és motorral egyaránt. A hajnali baleset helyszínén nem látta Ferencet a mentésben segédkező Tóth Katalin sem.

– Abban a kocsiban, amelyikkel a helyszínre értem, többen is ültünk, és egyikünk sem látta őt. Beszéltem Sebivel és Évával, név szerint kérdezgették, hogy mi van a többiekkel, de Répás Ferit egyikük sem említette – mondja Tóth Katalin. Majd könnyeivel küszködve azzal folytatta: az a legfontosabb, hogy Verók Ferenc jobban van: hétfőn éjszaka levették a lélegeztetőről.

Egyelőre egyik sérült sincs kihallgatható állapotban, ezért a rendőrség nem tisztázhatta pontosan a körülményeket – tájékoztatta lapunkat Nagy János, a Szentesi Rendőrkapitányság közlekedési osztályának vezetője.
A szegvári Center sörözőben nagy buli volt aznap éjjel. O. Zoltán látta a mindszenti fiatalokat vasárnap hajnalban, előtte a szomszédos Paradisóban jártak. Zoltán tegnap délben is ott volt a Centerben, és lapunknak azt mondta, hajnalig tartó bulik szoktak itt lenni.

A baráti kör azt is tudja, hogy Gránicz Imre barátnője babát vár. A kismamát mindszenti otthonában tegnap barátnői vigasztalták. Nem akart beszélni párja haláláról – ahogyan a Puntó vezetője, a szintén elhunyt Bozó Péter felesége sem.

I. P.–B. G.