Mindszenti tragédia: három sérült már jobban vanFelvétel a kedvencekbe

A szegedi klinikán ápolt fiatalra még műtétek várnak


2007-07-10

Jobban vannak a szentesi kórházban a mindszenti diszkóbaleset sérültjei. Egyikük, Répás Ferenc az ütközéskor kiesett a Fiat Puntóból, segített társait kimenteni, aztán hazament, és ott lett rosszul. A Szegeden megműtött fiatalt még altatják, rá újabb műtétek várnak.

Jobban vannak a szentesi kórházban a mindszenti diszkóbaleset sérültjei. Egyikük, Répás Ferenc az ütközéskor kiesett a Fiat Puntóból, segített társait kimenteni, aztán hazament, és ott lett rosszul. A szegedi klinikán megműtött fiatalt még altatják, rá újabb műtétek várnak. A tragikus eset helyszínére tegnap az ismerősök virágokat, mécseseket hoztak a két elhunyt fényképe köré.

A mindszentieket megdöbbentette a vasárnap hajnali tragédia. A Fiat Punto a benne ülő hat fiatallal a Szegvárról Mindszentre vezető úton, a kisváros előtti kanyart elhagyva áttért a menetirány szerinti bal oldalra, fának ütközött, kigyulladt, majd felrobbant. A kocsiban hatan ültek: a 34 éves Bozó Péter és az őt menteni igyekvő 36 esztendős Gránicz Imre elhunyt. Súlyosan megsérült a huszonhat éves Verók Ferenc, a nála egy évvel fiatalabb Sebestyén Tamás és a tizenhét éves Kolarovszki Éva. A hatodik utas, a huszonhét éves Répás Ferenc segédkezett a mentésben – pedig ő is fejsérülést szenvedett –, majd sokkos állapotban hazament.

– Az orvosi titoktartási kötelezettség megsértése nélkül csak annyit árulhatok el, hogy engem hívtak ki a sérülthöz, és miután megvizsgáltam, azonnal a szentesi kórházba vitettem, mentővel – mondta lapunknak dr. Gémes Csaba.
Répás szintén a Mindszenti SE labdarúgója, de inkább az ifjúsági csapatban szerepelt korábban a bajnokikon.

Érdeklődésünkre Várkonyi Katalin, a szentesi kórház főigazgatója elmondta, a betegeknek szerencsére már stabil az állapota.

Hevesi Tamás a mindszenti önkormányzat jegyzője, egyben a sportklub elnöke a kórházban meglátogatta az ott ápolt három sérültet. A tragikus autóbalesetet szenvedett fiatalok barátai tegnap elmentek a baleset helyszínére, ahol most virágok, mécsesek veszik körül a két elhunyt fényképét. Ezután az ő útjuk is a szentesi kórházba vezetett.

A társak biztosak abban, hogy az alkohol volt a baleset kiváltó oka, más ésszerű magyarázatot erre nem lehet találni. Egyikük, Muzsik Sándor jegyezte meg, hogy ez egyébként egy vidám társaság, de most alig jutnak szóhoz a döbbenettől. Csak nézik egymást némán. Egyikük sírva is fakadt a kórházban. Bagi Endre arról beszélt, milyen szörnyű látni azt, amikor az embernek a kortársát éri végzetes tragédia.

Sebestyén Tamás édesanyja, Sebestyén Andrásné a fia betegágyától ellépve, suttogva mondta el munkatársunknak: jó, hogy a fia végre alszik, mert kegyetlen fájdalmai voltak. Ha épp ébren van, csak arról beszél, mit érez, de barátai láttán az öröm is megjelent az arcán. Sokan eljöttek hozzá, és ez nagyon sokat jelent neki. Kolarovszki Éva édesanyja az intenzív osztályon lánya homlokát simogatta, és beszélt hozzá, amikor ott jártunk. Répás Ferenc a baleseti sebészeti osztályon fekszik. Ő is aludt.

B. G.–I. P.