Mindszenti futballisták tragikus autóbaleseteFelvétel a kedvencekbe

Hatan ültek a tegnap hajnalban felrobbant kocsiban

Korom András
2007-07-09

Fának ütközött, majd felrobban egy Fiat személygépkocsi vasárnap hajnali 4 órakor Mindszent határában. Az autóban hatan utaztak: négy helyi futballista, egy huszonéves lány, és még egy férfi, akiről lapzártánkig nem derült ki teljes bizonyossággal, hogy kicsoda.

Fának ütközött, majd felrobban egy Fiat személygépkocsi vasárnap hajnali 4 órakor Mindszent határában. Az autóban hatan utaztak: négy helyi futballista, egy huszonéves lány, és még egy férfi, akiről lapzártánkig nem derült ki teljes bizonyossággal, hogy kicsoda. Az arra járók négy embert kimentették, de a sofőrt, Bozó Pétert nem tudták kiszedni az autóból a robbanás előtt, hiába próbált ebben segíteni a mellette ülő Gránicz Imre. Végül Imre is meghalt, hiába vitték kórházba. A kisváros megdöbbent a szerencsétlenség hírére.

A baleset vasárnap hajnalban a Szegvárról Mindszentre vezető úton történt, a kisváros előtti kanyarban. A Fiat a kanyart elhagyva valami miatt áttért a menetirány szerinti bal oldalra, nekicsapódott egy út menti fának, és kigyulladt. Az arra járók megálltak, segítettek. A hátsó ülésen ülő Sebestyén Tamást, Kolarovszki Évát és Verók Ferencet kimentették a kocsiból, ám az autót vezető Bozó Péteren nem tudtak segíteni, és végül Gránicz Imre is hiába jutott ki a kocsiból. Tegnap késő délután a rendőrség közölte, hogy egy hatodik ember is ült az autóban, aki valószínűleg kirepült a járműből, amikor az a fának csapódott. Azért nem tűnhetett fel a helyszínen lévőknek, hogy ő is a többiekkel együtt utazott, mert segített a sérültek kimentésében, majd sokkos állapotban hazaindult. Fejsérülése miatt azonban később orvoshoz ment, és így derült ki, hogy ő is az autóban ült.

Soha nem adta fel

Bozó Péter halála azért is döbbenetes hír a futballszeretők számára, mert sokan tudják: a csatárt – aki játszott az NB II-es Diósgyőr, a Szeged LC és a Hódmezővásárhely színeiben is – a sérülései akadályozták meg abban, hogy kiteljesítse tehetségét. Lapunk is megírta 2002 júliusában, hogy a fiatalember hogyan épült föl januári balesetéből. Akkor, Budapesten, nem messzire a szállása előtt a zebrán ment át, amikor egy autó elütötte, s egy másik kocsi is áthajtott rajta. Olyan súlyos sérülései voltak, hogy a mentősök lemondtak róla – ő mégis fölépült. Két hónappal a történtek után a pályán volt, május közepén pedig játékra jelentkezett akkori csapatánál, a Röszkénél. Az igazi visszatérés azonban az volt, amikor a Sándorfalva elleni meccsen végre gólt fejelt. Akkor azt mondta, ez a gól fontosabb számára, mint azok, amelyeket Diósgyőrben szerzett.

A balesetet követő percekben ért a helyszínre a mindszenti Tóth Katalin.
Az események hatása alatt álló asszony lapunknak elmondta: már messziről látta, hogy ég valami az út mellett, közelebb érve kiderült: egy autó. Két fiatal állt az út szélén, akkor már szóltak a mentőknek.

– Amikor odaértünk, megpróbáltuk kinyitni az ajtókat, de csak a jobb hátsót sikerült. Láttam, hogy a jobb első ülésen ülő férfi próbálja kiszabadítani a sofőrt, de nem sikerült neki, pedig az autó eleje akkor már nagyon égett. A nyitott hátsó ajtón át én előbb Sebit húztam ki, majd Évát próbáltam, aki kiabált: hagyjam, mert nagyon fáj a lába. Mondtam neki, ha nem húzom ki, meghalhat. Végül Verók Feri is kikerült. Addigra a többiek hátrébb húzták őket az autótól. Ekkor felrobbant a kocsi, s a légnyomás kirepítette a jobb oldali ülésen lévő férfit az ablakon keresztül. Felismertem: Gránicz Imre volt, az osztálytársam – zokogta Tóth Katalin. Az asszony arra emlékszik, hogy Imre volt a legjobb állapotban a sérültek közül. Vele addig beszélgettek, míg a mentők el nem vitték. Ezért rázta meg nagyon, amikor megtudta: meghalt.

Információink szerint Sebestyén Tamásnak a lépe és a feje sérült meg, Kolarovszki Éva combcsontsérülést szenvedett, Verók Ferencnek – akit a szentesi kórházból Szegedre szállítottak át – eltört a medencecsontja, koponyatörést szenvedett, s szilánk fúródott az agyába. Valamennyiüket megműtötték.

Zsótér István polgármestert is megdöbbentette a tragédia, a futballistákat mind ismeri, közülük is legközelebbről Gránicz Imrét. Hevesi Tamás jegyző, a Mindszent SE elnöke – miután a szerencsétlenségről tudomást szerzett – személyesen érdeklődött a sérültek állapotáról a szentesi kórházban. Intézkedett, hogy az elhunyt fiatal labdarúgók emlékére tűzzék ki a városházára a fekete lobogót. Blaskó Imre, a Mindszenti SE mindenese is elképedt, amikor megtudta, kikkel történt a baleset. A szerencsétlenség hírét az interneten olvasta reggel, s aztán maga is járt a baleset helyszínén. Emlékeztetett arra, hogy Bozó Péter a helyi egyesületben kezdett játszani, majd tagja volt a Diósgyőr csapatának is, de sajnos most sérüléssel küszködött. Verók Ferenc kapus sem játszik mostanában, ugyancsak sérülése miatt. Gránicz Imre nem játszott már, de nem szakadt el a futballtól, hiszen az utánpótláscsapat edzőjeként dolgozott.

A kisvárosban többektől is hallottuk, az autóban ülők szombat éjjel Csaba névnapot ünnepeltek Mindszenten, majd átmentek Szegvárra, s onnan hazafelé jövet érte őket a baleset, melynek körülményeit szakértők bevonásával vizsgálja a Szentesi Rendőrkapitányság. A helyszínen reggel jól lehetett látni, hogy a Fiat vezetője fékezett, mielőtt a kocsi a fának ütközött volna.

Hét orvos operálta a sérülteket

A négy fiatal sérülttel meglepetésszerűen érkeztek a szentesi kórház sürgősségi osztályára a mentők: Várkonyi Katalin főigazgató lapunknak azt mondta, nem jutott el kollégáihoz az értesítés a mentőktől, hogy balesetet szenvedett betegek fogadására készüljenek. Szerencsére ekkor volt az ügyeleti váltás, többen is készen álltak arra, hogy segítsenek, így egyszerre hét orvos és az őket segítő teljes műtős személyzet operálta a négy sérültet. Egyikük olyan súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, hogy a gyors beavatkozás ellenére életét nem sikerült megmenteni. Egy férfit a szegedi klinikára szállítottak, ugyanis az ő sérülése idegsebészeti beavatkozást igényelt, erre pedig csak a megyeszékhelyen van mód. A beteg Szentesről Szegedre stabil állapotban érkezett meg. Egy férfit és egy nőt operáltak még a délutáni órákban is a szentesi baleseti sebészeti osztály műtőjében. Mindkettejüket úgynevezett polytrauma érte. Ez azt jelenti, hogy sok sérülést szenvedtek, melyek külön-külön nem jelentenek komoly bajt, együttesen viszont veszélyeztethetik az életet is. Várkonyi Katalin hangsúlyozta: kollégái mindent megtesznek az érdekükben.

B.K.A.-B. G.


Fórum

Részvét

sly
2007-07-12 12:23
Őszinte részvétem a családoknak, barátoknak, csapattársaknak.
Sly