Futsal: a szegediek már edzenek, a szentesiek még nemFelvétel a kedvencekbe

Jobb idénynek kell következnie

Mádi József
2007-07-06

A csalódást keltő szezon után az Első Beton Szeged már elkezdte, a Legrand-MetalCom-Szentes július végén kezdi meg a felkészülést az új, a korábbinál erősebbnek tűnő NB I-es futsalsorozatra.

Csongrád megye két NB I-es futsalcsapata az elmúlt szezonban nem tudott olyan meghatározó szerepet betölteni, mint korábban. Az Első Beton Szeged hatodik, a Legrand-MetalCom-Szentes hetedik lett a bajnokságban. Azaz mindkét együttes lemaradt az érmekért folytatott rájátszásról. Érdekes, oda egyetlen vidéki csapat, a Berettyóújfalu került, a másik három fővárosi játékosok alkotta együttes volt.

A szegedi alakulat végzett a jobb helyen – éppen megyei riválisát, a Szentest megelőzve lett hatodik.
– Sajnos reális az elért pozíció, hiszen hazai pályán olyan meccseket rontottunk el, amelyeket ha hozzuk, ott lehettünk volna az első négyben. Erről tehát a hazai mérleg döntött. Nem tudtuk állandósítani a formát, a kiegyensúlyozottság is hiányzott a produkcióból. A következő, szeptember első hetén rajtoló bajnokságban még nehezebb lesz jó eredményt elérni, hiszen három olyan gárda, két győri alakulat és a fővárosi Euro Global jutott fel, amelyek komoly játékerőt képviselnek – értékelt röviden Szabó Zsolt, a Beton edzője.

A szegediek már elkezdték a munkát, három hétig a fizikális felkészülésen lesz a hangsúly – az SZVSE-pályán futnak a játékosok –, ebben szerepel két homokfocitorna Abádszalókon és Tiszakécskén, majd átköltöznek terembe, az utolsó két hétben pedig a frissítés következik. A keret megmaradt, eddig egyedül a külföldről hazatérő Czakó Gábor csatlakozott a csapathoz.

A Legrand-MetalCom-Szentes csapata az első négybe vágyott – mint az ezt megelőző szezonban. Ám ez nem jött össze, a hetedik helyet egyértelmű csalódásként értékelték a klubnál.

– Két támadónkra, Ábelre és Szarvasra tavasszal nem számíthattunk, velük együtt a gólok is hiányoztak – vélte a csapat technikai vezetője, Szerencsi István. – Aki eddig vállalta, az megígérte, hogy ezután is a rendelkezésre áll. Szeretnénk színvonalas gárdát összehozni, tárgyalunk több játékossal, például a HFC nagypályás NB III-as gólkirályával, Bernáttal is. Egyértelmű célkitűzés az első öt hely egyike, mert a közönségünk vevő a látványos és eredményes focira.
A szentesiek július végén kezdik meg a munkát.


Statisztikák

Nézzünk néhány statisztikai adatot a két csapatról! Gólszerzőlista, Első Beton Szeged: 1. Tóth Attila 24, 2. K. Tóth Gyula 17, 3. Csúri Csaba 13, 4. Németh László 10, 5. Juhász Imre, Rácz Attila és Kovács Péter 9–9 góllal. Legrand-Szentes: 1. Koncz Zsolt 21, 2. Erhardt Szilárd 19, 3. Ábel Péter 11, 4. Kazán Attila és Szarvas Zsolt 8–8, 6. Kerepeczki Csaba 7 találattal.
Mérleg hazai pályán, Első Beton: 13 meccs, 7 győzelem, 2 döntetlen, 4 vereség, a gólkülönbség: 66–48, 23 pont. Legrand-Szentes: 13 m, 6 gy, 2 d, 5 v, a gólkülönbség: 49–41, 20 pont. Idegenben, Első Beton Szeged: 14 m, 5 gy, 3 d, 6 v, 56–47, 18 pont. Legrand-Szentes: 14 m, 4 gy, 5 d, 5 v, 49–52, 17 pont.
A kapott gólok listáján: 2. Legrand-Szentes, 3. Első Beton Szeged, a szerzett gólok listáján: 5. Első Beton Szeged, 8. Legrand-Szentes.