Győri marad a HungeritbenFelvétel a kedvencekbe

Októberben esküvőre hivatalos Los Angelesbe

Szélpál László
2007-06-30

A Hungerit-Top Cop Security-Szentesi VK női vízilabdacsapatának játékosa, Győri Eszter ugyan írásban még nem kötelezte el magát a Kurca-partiakhoz a következő idényre, de ez már csak formalitás, mert szóban megegyezett a gárda edzőjével.

A legutóbbi évadot a negyedik helyen zárta a Hungerit. A szurkolók kicsit csalódtak, eddig ugyanis még egyszer sem fordult elő, hogy a szentesiek leszorultak volna a dobogóról.

– Kicsit én is kudarcként éltem meg a negyedik helyet – jelentette ki a csapat meghatározó tagja, a válogatottba visszakerült Győri Eszter. – A bronzéremre csak akkor lett volna esélyünk, ha Szremkó „Szuszinak" nem sérül meg az ujja. Nagyon hiányzott, nélküle nem volt, nem lehetett esélyünk. Amúgy pedig azt gondolom, az elért helyezésünk nagyjából a realitás. Hogy mi lesz jövőre?

Természetesen javítani akarunk, de ez annak ellenére nem lesz könnyű, hogy a címvédő Dominóból Valkay Ági és Pelle Anikó valószínűleg visszatér Olaszországba. Még így is erősek maradnak, akárcsak a Dunaújváros és az Újpest-OSC. Még a feltörekvő Egerrel is számolni kell, úgyhogy rendkívül kiegyensúlyozott bajnokság vár ránk.
Eszter a többesszámot használta, ez pedig azt jelenti, hogy a folytatást is a Szentesben képzeli el.

– Egyelőre még nem írtam alá, szóban viszont már megállapodtam Kocsis István edzővel – közölte a jó hírt a 24 éves átlövő. – Számít rám, én pedig itthon szeretnék maradni. Elsősorban a családom és a barátom miatt. Sokat éltem nélküle az Egyesült Államokban, bőven elég volt annyi. Meg aztán Szremkó Kriszta is bevállalt még egy évet, ez pedig nekem is rengeteget jelent.

A közelmúltban a tartalékos magyar válogatottal a Világliga selejtezőjében az oroszországi Kirisiben járt Eszter. Sok sikerélményben nem volt része...

– A hatfős mezőnyből csak a németeket vertük meg. Összes riválisunk komplett összeállításban szerepelt, nálunk viszont nyolcan is hiányoztak. Idegenül mozogtunk együtt, ilyen felállásban még sohasem játszottunk. Ahogy a többieknek, nekem sem ment különösképpen, nem úgy pólóztam, ahogy azt vártam magamtól. Szerdától megint edzőtáborban leszünk, akkor már mindenki, aki számít, ott lesz Godova kapitány keretében. Augusztus végén rendezik az európai válogatottak olimpiai kvalifikációját. Esélyek? A 12 gárdából csak egy jut ki Pekingbe... Ha ez a csapat nem mi lennénk, akkor sincs minden veszve, februárban még javíthatunk.

A szentesi pólós megszakításokkal öt évet élt Los Angelesben. Adódik a kérdés: nem hiányzik az ottani élet?

– Nem, de októberben szeretnék néhány napra oda visszatérni. Annak a lánynak, akivel együtt laktam az egyetemi koleszben, akkor lesz az esküvője. A párommal mennék, egyszer majd jó lenne, ha viszonozhatnám a meghívást...

Bajban lehet a Szentesi VK

A férfi vízilabda OB I-ben a Szentesi VK a még bennmaradást jelentő tizenegyedik helyen zárt. A kiesés szele ugyan meglegyintette a gárdát, de a Kurca-partiak „osztályváltását" valós veszély nem fenyegette. A következő idény viszont nehezebbnek ígérkezik.

– A mezőny alján végzők mind erősödtek, mi viszont ezt egyelőre nem mondhatjuk el – kesergett Berki András, a Szentes trénere. – Nem elég, hogy nem tudtuk leigazolni egykori csapattársamat, Tóth Lászlót a Szegedből, ráadásul elveszítettük Németh Dánielt is, aki Lacival együtt az OSC-ben folytatja, sőt oda tart tőlünk Gábor Barnabás is. Eddig csak Csente Dávidot igazoltuk a Neptunból, de így még karcsúak leszünk...