Visszavonnák az összevonástFelvétel a kedvencekbe

A makói Fidesz antidemokratikusnak tartja a döntést


2007-06-29

– A Fidesz makói képviselőcsoportja a tanárokra és a diákokra nézve is károsnak, valamint antidemokratikusnak tartja azt a módszert, ahogy a szocialista városvezetés összevonta a három önkormányzati fenntartású általános iskolát – mondta tegnapi sajtótájékoztatóján Márton Imre frakcióvezető.

– Indítványozzuk, hogy a képviselő-testület vonja vissza az összes iskola-összevonással kapcsolatos határozatát. Nagyon zavaró, hogy az előterjesztések azzal érvelnek: így sokkal jobb lesz mind a tanároknak, mind a diákoknak, miközben úgy látjuk, csak a nagypolitika gyűrűzött be a helyi döntéshozatalba, és egyszerű megszorításról van szó.

Pedagógusként is állítom: kollégáim félnek, kenyérharcot folytatnak egymással. Ezen a helyzeten lehet, lehetett volna változtatni: Buzás Péter polgármester országgyűlési képviselőként szavazhatott volna az oktatással kapcsolatos megszorítások ügyében, de még csak fel sem szólalt – hangsúlyozta Orosné Spák Hedvig, az oktatási bizottság fideszes elnöke.

Elhangzott: az integráció folyamata előkészítetlen volt. A képviselők antidemokratikusnak tartják, hogy a közel egy hónappal ezelőtti első döntés előtt mindössze 24 órával szereztek információt az összevonás tényéről. Toldi János képviselő hozzátette: a tanárok elbocsátásával az értelmiség elvándorlása várható, ami a város szegényedését jelenti.