Jeles diákokat fotóztunk SzentesenFelvétel a kedvencekbe

111 kitűnő diák jött el az ifjúsági házba


2007-06-27

Színötös fotózásunk idén is nagy sikert arat: a szentesi ifjúsági házba 111 kitűnő diák jött el tegnap, hogy felvételt készítsünk róluk.

A nyári szünidő egyik legkellemesebb elfoglaltsága lett lapunk Szín 5-ös fotózása. Tegnap a szentesi ifjúsági házban megjelent diákok mindegyike büszkén állt a fényképezőgép elé, szüleik még büszkébben szemlélték a fotózást. A gyerekeket könnyű volt rávenni a mosolyra, bár akadt, aki olyan komoly arcot vágott, mintha máris felnőtt volna.

A tanulás évközben kemény munkát jelentett sokuknak, néhányan bizony megküzdöttek az ötösért. Az ötödikes Székely Dorina például a matematikával gyürkőzött délutánonként, sokat segített neki az édesanyja. Székelyné Fodor Erika meg tudja oldani azokat a feladatokat, amelyek a tizedes törtek osztásával, szorzásával kapcsolatos, annyit gyakorolt a lányával. Dorina egyébként más tárgyakból könnyedén vette az akadályokat, azt mondja, kitűnő bizonyítványnak egy titka van: figyelni kell az órán. A lányka komoly ajándékot kap a szüleitől: különszobát. Szántó Péter Martin sem tett egyebet, mint hogy odafigyelt.

A kisfiúra felnéznek az osztálytársai, a Damjanich-iskolában bizony rangja van a jó tanuló gyereknek. Peti már eldöntötte, hogy vadász lesz, mert fogadott apukája, Sasa is vadász. Édesanyja, Túri Andrea televíziót vásárol a fiának, mellé új szekrénysort kap a gyerek. Egyébként is költözködünk – tette hozzá az anyuka. Dobos László Endre őszintén megmondta, hogy különösebben nem szokott tanulni, amit hall az órán, azt megjegyzi. Szerinte a Petőfi-iskolában nem szigorúak a tanárok, hanem kedvesek. Van néhány tantárgy, amiből mindenképpen teljesíteni kell, ilyen az angol és a matek. Lacika úgy van vele, ha a bizonyítványra kér ajándékot, akkor biztos kap, hiszen színötös. Egy mobiltelefont szeretne, mert az édesanyja a régit véletlenül kimosta. Dobos Andrásné Jutka a készüléket megszárította a napon, két csengőhang maradt csak le róla. A telefonról még beszélnek még otthon, de abban az egész család egyetértett: Lacika nagyon ügyes gyerek.