Várkonyi Katalin még keresi az utódotFelvétel a kedvencekbe

Holnap dönt a megyei közgyűlés a kórházi elbocsátásról


2007-06-27

A főigazgatónak már van elképzelése arról, hogy ki lehetne az utód, de erről nem kívánt nyilatkozni.

A szentesi kórház frissen kinevezett orvosigazgatója, Német Antónia tíz nap után lemondott posztjáról, mert – lapunk információja szerint – nem akart asszisztálni 129 kórházi dolgozó azonnali elbocsátásához. Erről és a kórház súlyos anyagi helyzetének rendbetételére készült intézkedési tervről holnap dönt Szegeden az intézményfenntartó megyei közgyűlés.

Várkonyi Katalin szentesi kórházigazgató sajnálja, hogy Német Antónia nem dolgozik tovább orvosigazgatóként. A főigazgatónak már van elképzelése arról, hogy ki lehetne az utód, de erről nem kívánt nyilatkozni. Kérdésünkre, nem gondolt-e Tóth Editre, aki jogilag még most is orvosigazgató, azt mondta: a gyermekosztály vezetőjével már lezárták az ügyet.

– Nincs harag a főigazgatóval – nyilatkozta Tóth Edit. Hozzátéve: ha Várkonyi Katalin nem szeretne vele dolgozni, azt ő elfogadja. A korábbi, szóbeli megállapodásuk alapján viszont azt várja: írásos formában is rendezzék az ügyet úgy, hogy az jogilag is megállja a helyét. A munkaügyi bíróság, mint megírtuk, még május 24-én helyezte vissza Tóth Editet az orvosigazgatói székébe – ahonnan még az előző főigazgató, Fenyves Ernő állította fel –, s ez a legutolsó írásos dokumentum a státusáról.