Kórházi támogatásFelvétel a kedvencekbe


2007-06-21

Száznyolcvanmillió forintot nyert a megyei önkormányzat szentesi, makói és deszki kórháza a struktúraátalakítási pályázaton, az erről szóló szerződést tegnap írta alá Magyar Anna.

Száznyolcvanmillió forintot nyert a megyei önkormányzat szentesi, makói és deszki kórháza a struktúraátalakítási pályázaton, az erről szóló szerződést tegnap írta alá Magyar Anna. A közgyűlés elnöke szerint szerencse a szerencsétlenségben, hogy ezt a pénzt sikerült megnyerni a reform megpróbáltatásai után. A makói Dr. Diósszilágyi Sámuel Kórház 45,4, a szentesi Bugyi István Kórház 120, a Deszken működő Mellkasi Betegségek Szakkórháza 15,4 millió forintot használ fel. Szentesen a belgyógyászati osztályt komfortosítják, megteremtik az endoszkópos ambuláns vizsgálat lehetőségét, átköltöztetik a gyermekgyógyászati ellátást, egy helyre telepítik a fertőző osztályt, korszerűsítik a traumatológiai ellátást. Makón a krónikus és rehabilitációs részleg átalakítására költenek, Deszken műszerek beszerzésére, a krónikus ellátás biztonságának javítására.

Magyar Anna emlékeztetett, a létszámcsökkentés költségeit nem fedezhetik ebből a pénzből, pedig ahol huszonöt százalékkal csökken az ágyszám – mint Szentesen –, ott biztosan lesz elbocsátás.