Több mint 180 milliót nyertek a megyei üzemeltetésű kórházak
Dátum: Június 20, szerda, 14:44:48
Téma: Hírek


Pályázati úton több mint 180 millió forintos támogatást nyert a három Csongrád megyei működtetésű kórház – jelentette be Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke ma délután Szegeden. Az összegből a szentesi intézmény 120, a makói 45,4 míg a deszki kórház 15,4 millió forintot kap.

Az elnyert összegről szóló szerződéseket Magyar Anna a sajtótájékoztatót megelőzően írta alá, mivel ezeket az üzemeltető köti az Országos Egészségügyi Pénztárral, így garanciát vállal az intézmények működtetéséért. A pénz elsősorban strukturális átalakításokra szolgál, hiszen mindhárom intézményben komoly változásokat hajtanak és hajtottak végre. Szentesen a belgyógyászati osztály komfortosítására és átszervezésére, endoszkópos vizsgálatokra, a gyermekgyógyászati osztály elköltöztetésére és fertőző osztály telepítésére használják fel az összeget. Makón és Deszken főként a krónikus és a rehabilitációs részlegek felújítása és átalakítása valamint új eszközök beszerzésére van szükség.

Magyar Anna hozzátette, országszerte várólistákat alkalmaznak a kórházak, ezért Csongrád megyében is az elsődleges cél a betegek gyors ellátása. Csökkenteni kell a betegekre jutó átlagos ellátási napokat és meg kell ragadni az adódó pályázati lehetőségeket – tette hozzá az elnök asszony.







A cikk tulajdonosa: PROMENAD - a vidék hírportálja...
http://www.promenad.hu/

A cikk webcíme:
http://www.promenad.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=14174