A csőbe szorult kiscicaFelvétel a kedvencekbe


2007-06-19

A szentesi tűzoltóknak érdekes kihívásnak kellett megfelelniük, amikor Varga László egy csődarabbal a kezében ment be a napokban a tűzoltóságra. A csőben ugyanis egy kiscica volt, aki játékból át akart szaladni a többméteres csövön, de szerencsétlenségére beszorult.

A szentesi tűzoltóknak érdekes kihívásnak kellett megfelelniük, amikor Varga László egy csődarabbal a kezében ment be a napokban a tűzoltóságra. A csőben ugyanis egy kiscica volt, aki játékból át akart szaladni a többméteres csövön, de szerencsétlenségére beszorult. A szomszédban született két kiscica, akik – vesztükre – átmentek az udvarára játszani.

Varga László egy reggel arra lett figyelmes, hogy az udvaron található hosszú cső végéből macskanyávogás hallható. A csőből levágta a cicás véget, és ezzel a tűzoltóságra ment, hogy segítsenek levenni a „vasgallért" a cicusról. Vass Attila tűzoltó százados és csapata először próbálta visszatolni a cicus fejét, de nem sikerült és úgy döntöttek, hogy a cső egyenes részét levágják. Sikerült sérülés nélkül megtenni ezt, és már csak egy „nyakmerevítő" maradt a cica nyakán. Sikerült visszatolni a fejét, így megmenekült egy újabb darabolástól. A tűzoltók Luckynak nevezték el a cicát.

V. F.