Új orvosigazgató a szentesi kórházbanFelvétel a kedvencekbe

Tóth Edit pert nyert, mégsem örülhet

Blahó Gabriella
2007-06-12

Jogerősen visszahelyezte a szentesi kórház orvosigazgatói tisztségébe a korábban felmentett Tóth Editet a munkaügyi bíróság. A pert kezdeményező doktornő nem került vissza állásába: az intézmény főigazgatója tegnap megbízta az orvosigazgatói teendőkkel Németh Antóniát.

– Másodfokon is igazat adott nekem a munkaügyi bíróság a szentesi kórházzal, mint munkáltatóval szemben – így kommentálta az ítéletet tegnap lapunknak nyilatkozva dr. Tóth Edit. A szentesi kórház orvosát korábban Fenyves Ernő, az előző főigazgató mentette fel az orvos-
igazgatói tisztség alól, e döntés miatt fordult a doktornő a munkaügyi bírósághoz. – A határozat értelmében az ítélet kihirdetésének pillanatától törvényesen én vagyok a szentesi kórház orvosigazgatója – fogalmazott.

Tóth Edit tegnap nem vett részt a kórházban a szakmai vezetői testület ülésén. Pedig dr. Várkonyi Katalin főigazgató ezen az összejövetelen jelentette be, hogy az orvosigazgatói teendők ellátásával megbízta dr. Németh Antóniát. Az orvosi testület tagjai 14:3 arányban elfogadták a szakorvos megbízását. Az orvos-közgazdász végzettségű Németh Antónia 2005 februárja óta dolgozik a szentesi kórházban, a főigazgatónő szerint kollégái megbíznak benne. Döntését Várkonyi Katalin lapunknak azzal indokolta, hogy írásban még nem kapta meg a munkaügyi bíróság határozatát, az ügyek vitele érdekében pedig szükségesnek látta az általa megfelelőnek tartott személyt megbízni.

A főigazgatónő Tóth Edittel kapcsolatban fontosnak tartotta elmondani, hogy nagyra becsüli.