Kálmán ezután is lokálpatrióta leszFelvétel a kedvencekbe

Nem új számára a közéleti tevékenység,

Balázsi Irén
2007-06-12

Biztos volt a győzelmében Kálmán János fideszes önkormányzati képviselő, aki hét jelölt közül szerezte meg a mandátumot vasárnap a szentesi 2. számú választókerületben. Nem új számára a közéleti tevékenység, hiszen az előző ciklusban listáról jutott be a testületbe.

Biztos volt a győzelmében Kálmán János fideszes önkormányzati képviselő, aki hét jelölt közül szerezte meg a mandátumot vasárnap a szentesi 2. számú választókerületben. Nem új számára a közéleti tevékenység, hiszen az előző ciklusban listáról jutott be a testületbe. Lapunknak elmondta: tettekben szeretné meghálálni a bizalmat, s igazi lokálpatriótaként a városért és a körzetben élő emberek problémáinak orvoslásáért fog tevékenykedni.

Sokan gratuláltak a fideszes Kálmán Jánosnak, aki a vasárnapi időközi választáson 50,8 százalékos szavazati aránnyal szerezte meg a mandátumot a 2. számú választókerületben, az MSZP-s Balogh Szabó Gábor 34,7 százalékos eredményével szemben. Azt mondja a frissen megválasztott szentesi képviselő, hogy az ellenfelei közül többen is felhívták, sőt némelyek még a támogatásukról is biztosították. Nem új a feladat az ízig-vérig lokálpatrióta Kálmán Jánosnak, hiszen az előző négyéves ciklusban listás képviselőként dolgozott a testületben. Akkor a városfejlesztési és a szociális bizottságnak is a tagja volt, az előbbit az MSZP-s Baranyi Imre, a másikat pedig a munkáspárti Pap Imre vezette. Azt mondja róluk, mindkettőjükkel szinte baráti volt a viszonya, függetlenül attól, hogy különböző az értékrendjük.

A bádogos-, vízvezeték- és fűtésszerelő mester bevallása szerint gondolta, hogy megnyeri a választást, mert a családja tősgyökeres szentesi, és ő igyekezett mindenkit felkeresni a választókerületben. Bár nem ott él, de mindennap megfordul ott, mert a műhelye a szülei Ady Endre utcai házánál van. Úgy véli, a voksolás kimenetele „pillanatnyi erőfelmérés", ami az országos politikai helyzetről is képet ad. A választáson a mintegy 24 százalékos részvételi arányt a rendkívül meleg időjárással és az emberek kiábrándultságával hozta összefüggésbe. A Fidesz győzelme szerinte felfogható a kormány egyéves munkája értékelésének is.

Saját magát úgy jellemzi, hogy nincs haragosa, mindenkit olyannak fogad el, mint amilyen. Egyéni képviselőként azt vallja: a szó legnemesebb értelmében képviselni akarja a kerület minden lakóját, politikai hovatartozástól függetlenül. Kálmán János sok mindent szeretne megvalósítani a körzetben, de tisztában van az anyagi korlátokkal. Ettől függetlenül szorgalmazni fogja a Kurca-parti sétány építésének folytatását a kórházig, továbbá a Kiss Zsigmond utcai híd újjáépítését. A választókkal történt beszélgetések során több problémával is találkozott: indítványozni fogja néhány utca egyirányúsítását, illetve a forgalom korlátozását.

Hozzátette: már az előző ciklusban is javasolta a csapadékvíz-elvezető rendszer felújítását. Ehhez azonban rendeletet kell változtatni, mert a lakosságtól nem várható el, hogy szakmunkát végezzen. Az ellenzéki képviselő mindenesetre örül annak, ha tehet majd valamit a település fejlődéséért. Úgy fogalmazott: neki mindig a városért dobogott a szíve.