Szentesi VK: ez gyerekjáték voltFelvétel a kedvencekbe

Szélpál László
2007-06-11

Már mióta vártak a szentesiek egy ilyen mérkőzésre! Most aztán tényleg nem kellett sem a játékosoknak, sem a vezetőknek, sem pedig a nézőknek idegeskedniük.

Szentesi VK - Neptun 17:5
OB I-es férfi vízilabda-mérkőzés a 11. helyért, első találkozó. Szentes, ligeti uszoda, 200 néző. Vezette: Bátori, Móni.
Szentes: HORVÁTH T. – Papp 2, TORDAY 5, Döbrőssy, NÉMETH D. 6, Szabó T. 2, Vígh R. Csere: Gábor, Józsa 2, Araczky, Jaksa, Herczegh, Szabó S. Edző: Berki András.
Neptun: Bóta – Helembai 1, Bene, Pszota 1, Csente, Halász, Földesi. Csere: Jancsecz (kapus), Csefkó, Nagy D. 1, Balla 1, Sármezei 1, Ábel. Edző: Beszédes Csaba.
Gól – emberelőnyből: 6/3, ill. 7/1.
Ötméteresből: 3/3, ill. 2/1.
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1:0 a Szentes javára.

Már mióta vártak a szentesiek egy ilyen mérkőzésre! Most aztán tényleg nem kellett sem a játékosoknak, sem a vezetőknek, sem pedig a nézőknek idegeskedniük. A találkozó első percétől kezdve az történt a vízben, amit a lényegesen jobb, erősebb csapat, azaz a Szentes akart.

Száz szónak is egy a vége: a bennmaradásért zajló csata első felvonása már az első negyedben eldőlt. Ezért volt érthetetlen, hogy egy perccel a meccs vége előtt, tízgólos különbségnél, miért vesztette el fejét a neptunos Helembai: ököllel hatalmasat húzott be Vígh Róbertnek, aki egyrészt kisebb agyrázkódást szenvedett, másrész négy centi hosszan szétnyílt a bőr a fülén, amit össze kellett varrni. Mi lett volna, ha szoros meccset