Feleségül vett egy guminőtFelvétel a kedvencekbe


2007-06-11

A fábiánsebestyéni Sípos László betartotta ígéretét, feleségül vett egy guminőt.

Az előzmény: a község úgynevezett Kis kocsmájának vendégei még áprilisban Sípos nőügyeiről beszélgettek, szó szót követett, és László kijelentette, ugyan még egyszer sem nősült, de ha szereznek neki egy nőt, ő azt látatlanban elveszi. Robi, a kocsmáros a barátokkal összefogva már akkor elkezdte szervezni az esküvőt – amelyet természetesen egy percig sem kell komolyan venni.

Péntek délután a fábiánsebestyéniek kiálltak a ház elé, megnézni a nem mindennapi látványosságot, a különös lakodalmi menetet – merthogy László szabályszerűen elment kikérni a lányos háztól Marikát. Szem nem maradt szárazon. A menyegzőt természetesen a kocsmában tartották.

Zenészek húzták a talpalávalót, az udvaron főtt a birkapörkölt, és Marika mindent úgy csinált, ahogyan az igazi menyasszonyok, még táncolt is.
Csak néha szisszentett egy picit. Az újembert arról kérdeztük, hogy hova mennek nászútra. László kijelentette, hogy sehova máshova, mint a Kórógy-partra, horgászni; és megígérte, hogy ha Marika leenged, ő majd mindig gondosan felpumpálja.

V. F.