Időközi képviselő-választás lesz vasárnap SzentesenFelvétel a kedvencekbe

Heten szállnak ringbe

Balázsi Irén
2007-06-05

Vasárnapra, június 10-ére tűzték ki a 2. számú kerületben az időközi önkormányzati választást, az érintett polgárok három szavazókörben nyilváníthatnak véleményt. A körzetnek az MSZP-s Janó Tibor volt a képviselője, aki februárban elhunyt. A szavazáson hét jelölt méreti meg magát.

A szentesi 2. számú egyéni választókerület helyhatósági képviselője, a szocialista párti Janó Tibor idén februárban hunyt el. Fábján Sándor elnök vezetésével a helyi választási bizottság június 10-ére tűzte ki az időközi képviselő-választást. A vasárnapi voksoláskor a körzet lakói hét jelölt közül választhatnak: négy aspiráns indul pártok színeiben, ketten civil szervezet jelöltjeként méretik meg magukat, míg egy személy függetlenként vettek nyilvántartásba. A választók három szavazókörben adhatják le voksukat: a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskolában, a Móricz Zsigmond Művelődési Házban és az Ady Endre utca 18. szám alatti – közismert nevén – terhestanácsadónál reggel 6 órától este 7-ig járulhatnak az urnákhoz. Sztantics Csaba jegyző tájékoztatása szerint érvényes személyi okmányokkal kell rendelkezniük a választóknak.

Az MSZP Balogh Szabó Gábort indítja a mandátum megszerzéséért. A fiatal közgazdászt a koalíciós partner, az SZDSZ helyi szervezete is támogatja. A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség aspiránsa Kálmán János bádogos- és vízvezeték-szerelő mester, aki az előző ciklusban tagja volt a képviselő-testületnek. A jelöltet a KDNP helyi szervezete is támogatásáról biztosította. A Szövetség Szentes Felemelkedéséért Egyesület színeiben Horváth Zoltán cukrászmester méreti meg magát, míg az Együtt Szentesért Egyesületnek Móricz Jánosné védőnő a jelöltje.

A Magyar Demokrata Fórum is állított aspiránst, Nagy-Mélykúti László radiológus, a helyi szervezet elnöke személyében. A MIÉP is indul a képviselő-választáson, a párt szintén a helyi elnököt, Pető Lászlóné őstermelőt ajánlja a szavazók figyelmébe. Kádasi Zoltán háztartási gépszerelő pedig független jelöltként száll ringbe.