Egy kábítószerest fogott 39 rendőrFelvétel a kedvencekbe

Razziát tartottak a szentesi Mátyás sörözőben

Blahó Gabriella
2007-05-29

Kábítószer-razziát tartottak a szentesi rendőrök a Mátyás sörözőben. A váratlan akció során egy kábítószerest fogtak el. A kocsma közönsége nem lepődött meg a zsaruk késői látogatásán. A helyszínen kiderült, számítottak a razziára.

Szombaton hajnali fél egykor tíz autóval vonult harminckilenc rendőr a szentesi kapitányságtól a közeli utcák egyikében lévő Mátyás sörözőhöz. A rendőrök teljes felszerelésben dolgoztak aznap éjjel. A csapathoz tartozó Kapás Tamás szegvári körzeti megbízott derekán – a többi rendőrhöz hasonlóan – ott volt a Tetra rádió, a hét golyóval élesre töltött PL 63-as maroklőfegyver, a jegyzettömb, a bilincs, a gázspray, a gumibot és a lámpa. A szentesi zsarukkal együtt vettek részt az akcióban a csongrádi és vásárhelyi kollégák, határőrök, pénzügyőrök, polgárőrök, közterület-felügyelők és tisztiorvosok. Így összesen ötvenöten látogatták meg a fiatalok körében igen népszerű Mátyás sörözőt.

Másolt CD-ket is lefoglaltak

Balogh-Szabó Imre eredményesnek ítélte a razziát. A szentesi rendőrkapitányság megbízott vezetője lapunknak úgy nyilatkozott, „ha már a Mátyás söröző működésében sem találtak a rendőrök kirívó jelenséget, akkor vélhetően jó a városban a közbiztonság." Az egyetlen drogos fiatalemberen kívül előállítottak még két személyt szerzői és szomszédos jogok megsértése miatt, valamint lefoglaltak hetven másolt CD-t.

A Mátyás közönségét megosztotta a rendőrök megjelenése. A lányok kicsit izgalmasnak találták a dolgot, a fiúk már inkább bosszankodtak és többen nem voltak hajlandóak nyilatkozni az ügyről, miközben a rendőrök sorra igazoltattak mindenkit. Kiderült, hogy a kocsmában tartózkodók mindegyike elmúlt tizennyolc éves, vagyis szülői felügyelet nélkül, állampolgári jogon szabadon fogyaszthat alkoholt. A vendégeket a zsaruk felállították az asztaluktól, majd megkérték, pakolják ki a táskájukat és fáradjanak az épület elé az utcára. A rendőrorvos mindenkit egyenként vizsgált meg a kocsma ajtajában lámpával a kezében. A szembe világítva ugyanis kiderül, hogy az illető fogyasztott-e a kábítószert.

Egy fiatalember akadt fenn a rostán, akit cannabis fogyasztás alapos gyanúja miatt előállítottak. A közel kétórás akció során legtöbben az asztalon hagyott sörük miatt aggódtak, Monori Attila dobos meg is jegyezte: „Attól tartok, hogy megmelegszik". A kora nyári éjszakán a Mátyás király utca sarkán Kovács Gergely enyhén mosolygósan munkatársunknak azt mondta, hogy amúgy jó volt a buli. Sokan vélekedtek úgy a vendégek közül, lehet, hogy a Matyinak rossz a híre, de sosem volt drogos hely. Podmaniczki Sára elárulta: a Mátyás közönsége számított a rendőrök megjelenésére. – Tudtuk, hogy jönni fognak. A Matyi ajtajában a biztonsági őrök minden este mindenkitől kérik a személyit, és ez így jó – mondta Sára.