A fehér autótól tartanak MészárosékFelvétel a kedvencekbe

A múlt héten felgyújtott szentesi lakói félnek

Blahó Gabriella
2007-05-22

A múlt héten felgyújtott szentesi Munkás utcai ház lakói félnek: ablakuk alatt rendszeresen megjelenik egy fehér autó. Mészáros Mihály rendőri védelmet kért, de nem kapott. A gyújtogatót tovább keresi a rendőrség.

A rendőrség tovább keresi az ismeretlen elkövetőt, aki felgyújtotta Mészáros Mihály házát a szentesi Munkás utcában. A tűzoltók szerint kizárt az öngyulladás: a tüzet szándékosan okozta valaki. Az égés következtében tönkrement egy új kocsi és a melléképület, de a lángok könnyen átterjedhettek volna a lakásra is. A tulajdonosok azóta nem tudnak nyugodtan pihenni. Mészáros Mihály és felesége lapunknak arról számolt be, hogy a tűzeset másnapján több alkalommal megjelent ablakuk alatt egy fehér autó: a kocsi várakozott, majd kisvártatva továbbment. Két férfi ült benne – Mészáros szerint mindketten ahhoz a csapathoz tartoznak, akik tavaly megfenyegették őt és családját.

A házon volt biztosítás, így vélhetően megkapják majd a pénzüket. A romokat barátaival takarította el a családfő, a tetőt viszont csak ideiglenesen fedte be. Azt mondja, azért, hogy a látvány hiteles nyomként megmaradjon.

A férfi azt is elmondta, hogy felnőtt gyermekei visszautaztak a fővárosba, így Mészáros Mihály és felesége, Katalin egyedül van a Munkás utcai házban.


Nincs rendőri védelem

– Arról, hogy ki milyen körülmények között kérhet személyes védelmet, nem a rendőrség dönt: erről jogszabály rendelkezik, ez alapján pedig Mészáros Mihály és családja nem kaphat rendőri védelmet – tájékoztatta lapunkat Tyityán László , a szentesi bűnügyi osztály vezetője. A kapitányságon megtudtuk, a biztonság érdekében egy járőrkocsi rendszeresen megjelenik a Felsőpárton, a bűncselekmény helyszíne körül. A büntetőeljárás nagy értékre elkövetett rongálás miatt folyik, szakértők bevonásával.