Hatvanöt kiállító vesz részt a Szentes ExpónFelvétel a kedvencekbe

Üzleteket kötnek, koktélt is kínálnak

Balázsi Irén
2007-05-19

Hatodik alkalommal rendezte meg a városi sportcsarnokban a Dia-Média Top Kft. a Szentes Expót, amelyet a vásár fővédnökeként lapkiadónk igazgatója, Pap Klára nyitott meg. A nívós bemutatóra az ország minden tájáról érkeztek kiállítók, akik üzletkötésre is számítanak a három nap alatt.

Hatodik alkalommal rendezik meg a termelők, szolgáltatók és a vevők rangos találkozóját Szentesen, ahol a tavalyinál most gazdagabb a felhozatal. A szűkebb és a tágabb régióból 65 cég hozta el portékáit. A háromnapos vásár fővédnöke, Pap Klára, lapkiadónk igazgatója megnyitójában kitért arra, hogy újságjainkban is igyekszünk lehetőséget adni a térség vállalkozásainak a bemutatkozásra. Ezt szolgálja – egyebek mellett – a Presztízs-díj is, amelyet a sikeres cégek érdemelnek ki. A vásárt azért tartja fontosnak, mert sok terméket és szolgáltatást még a helybeliek sem ismernek. A látogatók most felfigyelhetnek a jó minőségű árukra, s ez hosszú távon üzleti hasznot hozhat a kiállítóknak.

A hagyományoknak megfelelően elismerésben részesültek a nívós produktumokat felsorakoztató cégek. Fővédnöki díjat kapott Pap Klárától az ISO-Portál Kft. A szentesi önkormányzat képviseletében Takács László, a sportcsarnok igazgatója a Vas Veréb Kézműves Műhelyet jutalmazta. A Rádió Szentes Kht. stúdióvezetője, Besenyei Gábor az árnyékolástechnikával foglalkozó Bajczár Sándornak adta a díjat, míg a Déli Apró lapmenedzsere, Takács Péter az Árpád-Agrár Zrt. és a Dél-KerTész közös standját jutalmazta. A vásárszervezők különdíját a T&T Technik Kft. és a Budaferr Zrt. vehette át Kellerné Sipos Szabó Judittól és Berényiné Sarkadi Zsuzsannától.

A fődíjas ISO-Portál Kft. képviselője, Kovács Ferenc örömmel fogadta az elismerést, nem kevésbé a felajánlott hirdetési lehetőséget lapunkban. Szerinte a reklám sokat számít a mai világban még akkor is, ha francia eleganciájú ajtóik, ablakaik iránt van érdeklődés. Egyébként harmadik éve vesznek részt a kiállításon, s egy-egy ilyen alkalommal akár 30-35 üzletet is köthetnek. Mások meg magukkal viszik a szóróanyagukat, és később jelentkeznek náluk vételi szándékkal. A szegedi Mátrix Alapítvány munkatársa, Seres Zoltán azt mondta, hogy a rászoruló családokon szoktak segíteni. Mottójuk szerint a világ lehet jobb, s vásári jelenlétükkel is ezt szándékoznak hirdetni. Koktélokat kóstoltatnak a látogatókkal, az 1915-ben készült recept alapján például gin, cherry, grenadine, lime és szóda került a pohárba.

Táplálékkiegészítőkkel és gyógyhatású készítményekkel szolgált viszont a Herbalife-NIKKEN képviseletében Rideg Róbert természetgyógyász, aki számítógéppel felmérte az érdeklődők fizikai-lelki állapotát is. A legszebb standot állító Árpád-Agrár Zrt. marketing- és kereskedelmi igazgatója, Kovács László azt mondta: május közepén a legszebbek a zöldségek, ilyenkor öröm kiállításra vinni a termékeiket. Elhozták most újdonságként a tálcában nevelt palántáikat, és a sütőiparuk szintén megújult kínálatából is jó néhányat megmutatnak. Mindezeket megtekinthetik a látogatók ma délelőtt 9-től délután 6-ig, vasárnap szintén 9 órától 4 óráig.