Megyei pólóderbi a sportuszodábanFelvétel a kedvencekbe

Szélpál László
2007-05-12

A férfi vízilabda OB I-ben ma 17 órakor Csongrád megyei összecsapást rendeznek az újszegedi sportuszodában: a Szeged Beton a Szentest fogadja. A meccs favoritja a Gyöngyösi-legénység.

Január 21-én nem borult a papírforma: a Szeged magabiztos játékkal a ligeti uszodában 10–5-re verte a Szentest. Hazai medencében még inkább esélyesnek számít.
– A csapat eddigi teljesítménye előtt le a kalappal, kár lenne az utolsó két meccsen elbakizni a szezont – mondta Gyöngyösi András, a Szeged edzője. – Nem becsülöm le a Szentest, de a számok nem csalnak, elég csak ránézni a tabellára. Vetélytársunk 9–6-ra győzte le a Neptunt, mi 22–6-ra, korábban 18–3-ra. Jobbak vagyunk a Szentesnél, jobbak a Szolnoknál. Minden külső hatást ki kell köszörülnünk, csak és kizárólag rajtunk múlik, hogy elérjük-e a célunkat, megszerezzük-e a harmadik helyet az alapszakaszban. Nagyon szeretnénk ezt, megfelelő választ adnánk azoknak, akik a bajnokság előtt a 4–8. helyek egyikére soroltak bennünket. Hallani arról, hogy más csapatok számolgatnak. Mi nem, megmondom őszintén, engem egyáltalán nem érdekel, hogy a Honvéddal vagy a Vasassal kell pólóznunk az elődöntőben. Már régen megtanultam, a sportban csak a jelennel szabad foglalkozni. A múlt abszolút nincs, a jövő bizonytalan. Márpedig a jelenben jól állunk, butaság lenne a részünkről ezt nem kihasználni.

Az esélytelenek nyugalmával készülhet a Csongrád megyei pólómeccsre a Szentesi VK.
– Még mindig bosszankodom a Szolnokon elszenvedett vereségünk miatt – jelentette ki Berki András edző. – Olyan hibákat követtünk el, amit serdülőben sem szabadna. Kaptunk egy csomó elkerülhető gólt. Mostanában sajnos ezek csőstől jönnek. Hiába „száguldoznak" a fiúk a vízben le s föl, néha azért gondolkodniuk sem ártana... Nem leányálom most Szegeden vízbe szállni, el kell ismerni: a két csapat között jókora különbség mutatkozik – nem a mi javunkra.