Anyákat köszöntött Magyar Anna SzentesenFelvétel a kedvencekbe


2007-05-07

Anyák napján a szentesi kórház szülészetén járt a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke. Magyar Anna a jeles alkalomra virágot vitt a kismamáknak, Várkonyi Katalin főigazgató pedig gyümölcsöt adott át a gyermekeiket váró asszonyoknak.

Anyák napján a szentesi kórház szülészetén járt a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke. Magyar Anna a jeles alkalomra virágot vitt a kismamáknak, Várkonyi Katalin főigazgató pedig gyümölcsöt adott át a gyermekeiket váró asszonyoknak. A szülészeten eközben természetesen nem állt meg az élet: az elnök asszony a szülőszobára nem mehetett be, mert a látogatás előtt fél órával született egy gyermek. Egy másik édesanyát pedig az orvosok éppen akkor készítettek fel a rá váró műtétre. Magyar Anna emlékeztetett arra, hogy a demográfiai mutatók szerint a magyar anyák többsége legfeljebb két gyermeket vállal.

Örömmel tapasztalta, hogy látogatásakor a szentesi kórházban több kismama harmadik gyermekét készült világra hozni. Szerinte kormányzati feladat őket támogatni, a szülőkben erősíteni kell a jövőbe vetett hitet. A látogatás gesztusa szimpátiát váltott ki; a második gyermekével várandós Molnár Manga azt mondta, ez a figyelmesség azt jelzi, a vezetők valóban odafigyelnek a családokra.