Emeletet építenek a lapos tetőre SzentesenFelvétel a kedvencekbe

Négyszázmilliót költ a rendelőintézetre az önkormányzat

Balázsi Irén
2007-05-04

A szentesi önkormányzat négyszázmillió forintot fordít a rendelőintézet felújítására. A megyei önkormányzat működteti az egészségügyi intézményt, amelynek a korszerűsítését még februárban kezdte el a város pályázati pénzből. A beruházás első üteme augusztus végén készül el.

A szentesi önkormányzat négy ütemben újíttatja fel a meglehetősen rossz állagú rendelőintézetet. Az évtizedekkel ezelőtt átadott épületen komolyabb korszerűsítést nem végeztek az utóbbi időkben, így fordulhatott elő, hogy egy csőtörés jelentős károkat okozott a szakrendelőkben. A megyei önkormányzat működteti az egészségügyi intézményt, de a város anyagi lehetőségei függvényében segíti a korszerűsítést. Szűcs Lajos alpolgármester lapunk érdeklődésére elmondta: négyszázmillió forintot terveznek a rendelőintézet modernizálására fordítani. A beruházás első ütemére közel hatvanmillió forintot költ a város, amely a Dél-alföldi Fejlesztési Tanács térségi és régiófejlesztési célelőirányzatából nyert forrást. Ezt egészítette ki a pályázatban előírt önerővel. Újabb pályamunkákat is benyújtanak majd a modernizálás összköltségének előteremtése érdekében.

A Dr. Bugyi István Kórház-Rendelőintézet főmérnöke, Bálint Attila tájékoztatása szerint a Sima Ferenc utcában felállított hatalmas daru azt is szolgálja, hogy annak segítségével emelik majd be az új liftet az aknába. A kivitelező, a szarvasi székhelyű Integrál Kft. újabb szintet is épít a tetőszerkezetre. Azért állították le még februárban a liftet, hogy új gépaknát alakítsanak ki a korszerű felvonónak, amely a legfelső emeletre is felviszi a betegeket és a dolgozókat. A főmérnök azt is elmondta: a lift – a tervek szerint – június végén kerül a helyére. Addig kézi szállítással juttatják a szakrendelőkbe a mozgásukban korlátozott betegeket. Ha ez nehézségekbe ütközik, akkor a kórházi osztályokon látják el a rászorulókat. A magastetővel előreláthatólag augusztus végére készülnek el a kivitelezők. A későbbiekben felújítják az épületgépészeti elemeket, klímaberendezéseket helyeznek el az intézményben, továbbá rendbe hozzák a homlokzatot is.