Varga ''Pepe'' nem kegyelmezett PécsettFelvétel a kedvencekbe

Idegenben nyert a Legrand-Szentes

Szélpál László
2007-05-02

A férfi vízilabda OB I 19. fordulójában a Szeged Beton VE az ötödik helyen álló Pécs otthonában remek második félidőt produkálva szerezte meg a nagyon várt győzelmet, míg a Legrand-Szentes magabiztosan verte a Neptunt.

Pécs - Szeged Beton 7-8

Pécsi emberelőnyös helyzettel indult az összecsapás, de Baksa könnyedén hárította a lövést, a másik oldalon viszont hasonló szituációból Komlósi könyörtelennek bizonyult. Babay távolról egyenlített, nem volt csúnya gól, de Varga P. svédcsavarjával nem vehette fel a versenyt. Az első negyed mégis döntetlennel zárult, Czigány szabaddobása védhetetlennek bizonyult, 2–2. A Pécs a tőle megszokott lelkes, agresszív játékát produkálta, a vendégek ellenben nem voltak eléggé pontosak támadásban. Meg aztán Gárdonyi is remekelt a kapuban, ennek pedig az lett az eredménye, hogy a második negyed hatodik percében Czigány bombájával először vezetett a Pécs, sőt: Ágner precíz ejtésével a fordulásig megduplázták előnyüket, 5–3.

A térfélcsere után folytatódott a Gárdonyi-show. Hihetetlen dolgokat produkált a kapuban, ha pedig már ő is tehetetlennek bizonyult, akkor besegített a kapufa. Lehmann felsősarkos lövegével szemben viszont neki sem volt ellenszere, mint ahogy Komlósi is kipúposította a hálót, 5–5. Nyolc perce maradt már csak a Betonnak, hogy végleg a maga javára fordítsa az izgalmas mérkőzést. Varga Péteren ez mindenesetre nem múlott, majd 10 méterről irgalmatlan nagy gólt suvasztott a felső sarokba. Monostori viszont jó messziről is pontos volt, akárcsak Babay.

Öt perccel a vége előtt 6–7 állt az eredményjelzőn, majd két perc elteltével már 7–7. A hazai közönség lázba jött, Varga P. viszont lelohasztotta a jókedvüket pompás centertalálatával. Hősiesen küzdött a Szeged, amely a harmadik és a negyedik negyedben összesen egyszer játszhatott csak fórban, a hazaiak viszont ötször. Mégis győztek!

Gyöngyösi András: – Nyertünk!

Neptun VSC - Legrand-Szentes 6-9
OB I-es férfi vízilabda-mérkőzés. Budapest, 50 néző. Vezette: Madarasi, Petik.
Neptun: Seres – dr. Helembai 2, dr. BENE 2, Pásztor, Csente, dr. Halász, Földesi. Csere: Szujó, Szilágyi 1, Nagy, SÁRMEZEI, Ábel 1. Edző: Beszédes Csaba.
Szentes: HORVÁTH T. – Papp, TORDAY 5, Döbrőssy, Jaksa, SZABÓ T. 1, Vígh. Csere: Gábor 1, Józsa, Németh 1, Herczeg 1, Araczki. Edző: Berki András.
Gól – emberelőnyből: 17/1, ill. 8/2.
Ötméteresből: 1/1, ill. –

A első negyedben csak Torday tudott a kapuba találni, így nyolcpercnyi játék után a Szentes vezetett 1–0-ra. A folytatásban a vendégek érvényesítették a fizikai fölényüket, remekül használták ki a lefordulásokat, és a nagyszünetig el is döntötték a mérkőzést. A harmadik és a negyedik játékrész során – noha a Neptun klasszikus centerjáték nélkül pólózott – a bírók a szentesiek minden egyes megmozdulását kiállítással büntették. Hiába zárkózott fel azonban a fővárosi együttes 6–4-re, a Legrand emberhátrányban rendkívül fegyelmezetten védekezett, s a győzelme egyetlen pillanatig sem forgott veszélyben.

Berki András: – Gratulálok a csapatnak. Végre kihasználtuk a helyzeteinket, és függetleníteni tudtuk magunkat a külső körülményektől is.