A réz miatt törték szét a transzformátorokat SzentesenFelvétel a kedvencekbe

Összesen nyolcat tettek tönkre

Blahó Gabriella
2007-04-28

Összesen nyolc transzformátort tettek tönkre, és ezzel mintegy tizennyolcmillió forintos kárt okoztak azok a tolvajok, akiket különös körülmények között fogtak el a szentesi rendőrök.

A minap, nem sokkal éjfél után érkezett egy lakossági bejelentés a szentesi kapitányság ügyeletére, mely szerint ketten megrongálták a felsőréti transzformátort. A járőrök a helyszínre siettek, s a közelben találtak két embert, akik éppen horgásztak. A szokatlan időpontban való horgászat mellett kifejezetten feltűnő volt, hogy a pecások zsinórjának végén nem volt horog, ezért a két személyt azonnal előállították és kihallgatták.

A nyomozóval való beszélgetések során kiderült, hogy a 33 éves férfi és a 34 éves nő az elmúlt időszakban az eddigi adatok szerint összesen nyolc transzformátort rongált meg azzal a céllal, hogy a benne lévő réztekercseket eltulajdonítsa – tájékoztatta lapunkat Balogh-Szabó Imre.

A rendőrkapitány azt is elmondta, hogy a tettesek cselekményeikkel a Démász sérelmére tizennyolcmillió forint kárt okoztak. A Felsőréten szerzett réz értéke mindössze 180 ezer forint, az okozott kár viszont ennek legalább ötszöröse. A medgyesegyházi elkövetők főként Békés és Bács-Kiskun megyében adták tovább a rezet. A rendőrség most azt is vizsgálja, hogy a színesfémet átvevő kereskedők tudtak-e arról: lopott holmit adtak el nekik.