Nem egy pontra számított a Szeged BetonFelvétel a kedvencekbe

A Szentes kikapott az OSC-től

Szélpál László
2007-04-23

A férfi vízilabda OB I alapszakaszának 17. fordulójára nem szívesen emlékeznek majd vissza megyei csapataink: a Szeged Beton egy pontot a Népligetben hagyott, a Legrand-Szentesi VK alsóházi találkozón az OSC ellen betlizett.

FTC - Szeged Beton 10-10
OB I-es férfi vízilabda-mérkőzés. Budapest, népligeti uszoda, 50 néző. Vezette: Székely Z., Petik.
FTC: Németh Zs. – Benczúr 1, Vindisch, ZENTAI 4, Gulyás, DÁVID 4, Zoufal 1. Csere: Kállay, Kaszper, Major, Soós. Edző: Somossy József.
Szeged: Baksa – Mészáros, JUHÁSZ ZS. 4, Komlósi, Tóth L. 2, VARGA P. 3, Monostori. Csere: Szamardzsics, Molnár P., Éles 1. Edző: Gyöngyösi András.
Gól – emberelőnyből: 8/6, ill. 11/5.
Ötméteresből: –, ill. 1/1.

A harmadik negyed közepéig, a találkozó 20. percéig minden jel arra mutatott, nagyon kellemetlen vereséggel zárul a jóval esélyesebb Szeged népligeti kirándulása. A korábban mutatott jó formából semmit sem tudtak a felszínre hozni a továbbra is sérült Lehmann nélkül kiálló vendégek, bármibe is fogtak, az kudarcot vallott. A nézőtéren helyet foglaló szegediek egyre csak azt a pillanatot várták, amikor végre magára talál a Beton. A Fradi 7–3-as vezetése után érkezett el a részükről már nagyon várt fordulat, Varga Péterék hat perc alatt hatszor vették be Németh Zsolt kapuját, bizonyítva egyúttal azt, ez az csapat igazi arca, 7–9. A vége előtt három perccel is még 8–10 állt az eredményjelzőn, ekkor egy lyukas kétfillérest sem adott volna egyetlen zöld-fehér szimpatizáns sem csapata pontszerzésére, pláne úgy, hogy a piros lapot érően reklamáló Somossy edző akkor már nem ülhetett a kispadon. Mégis összejött a bravúr, előbb egy olyan előnyt értékesített a szentesi születésű Zentai, hogy nem kevesebben, mint hárman(!) álltak a tehetetlen Baksával szemben, majd közvetlenül a végső dudaszó megszólalása előtt Dávid volt kíméletlen.

A fájó döntetlen ellenére is megőrizte a tabellán harmadik helyét és egypontos előnyét a Szeged a nagy vetélytárs Egerrel szemben, mivel a Gerendás-legénység hazai medencében szintén csak ikszre volt képes a Vasas ellen.

Gyöngyösi András: – Ha úgy veszem, akkor nyertünk, ha másképp, akkor vesztettünk egy pontot. Ahogy játszottunk, örülhetünk a döntetlennek. Elgondolkodtató, ha három napon belül két meccset játszunk, a másodikon rendre gyengélkedünk.

OSC - Legrand-Szentes 11-9
OB I-es férfi vízilabda-mérkőzés. Budapest, Hajós Alfréd-uszoda, 100 néző. Vezette: Vojvoda, Marnitz.
OSC: Áts – Ferkó 1, Balla V. 1, HANGODY L. 4, Hangody Gy. 2, Tiba 1, Takács. Csere: Bánhidy 1, Ürögi 1, Klie, Garádi, Ibolya, Szőcs. Edző: Bíró Attila.
Szentes: Horváth T. – Papp G. 1, Vígh R. 2, JAKSA 3, Döbrőssy 1, Torday 1, Szabó T. Csere: Gábor, Józsa, Herczegh, Németh D. 1. Edző: Berki András.
Gól – emberelőnyből: 4/2, ill. 6/4.
Ötméteresből: 1/1, ill. 2/2.

A meccs elején még nem lehetett arra gondolni, hogy legfeljebb csak megszorítani lesz képes a Legrand az OSC-t. A Csongrád megyeiek 1–0-ra, majd 2–1-re is vezettek, csakhogy a fővárosiak első öt lövéséből ugyanennyi gól is született. Ahhoz, hogy a házigazdák a harmadik negyed végén 11–7-re vezessenek, kellett a Szentes hibáinak sorozata is. A vendégek kiválóan asszisztáltak az egykor a Szegedben is szerepelt, jelenleg a BVSC-ben pólózó Nitsovits Tamás után néhány nappal a szintén 500. OB I-es mérkőzését játszó Ürögi Zsolt köszöntéséhez.
Berki András: – Sajnos nem volt olyan poszt a mérkőzésen, ahol ne követtünk volna el hatalmas hibákat.

További eredmények: Eger– Vasas 8–8, Pécs–Szolnok 17–7, Neptun VSC–BVSC 7–14, Újpest–Domino 13–22.


A csapatok legjobbjai

A Szeged Beton VE-ből Juhász Zsolt és Varga Péter gólerős játéka emelhető ki, a Legrand-Szentesi VK-ból pedig Jaksa Márk tett a legtöbbet azért, hogy csapata ne szenvedjen vereséget az OSC ellen.