Az elődöntőben a Domino-BHSE vár Szremkóékra Felvétel a kedvencekbe

A fináléért pólóznak

Szélpál László
2007-04-20

A női vízilabda OB I elődöntőjében a címvédő Domino-BHSE ellen holnap kezdi a két győztes mérkőzésig tartó párharcot a Hungerit-Top Cop Security-Szentesi VK.

Még a legnagyobb jóindulattal sem lehet azt mondani, hogy a Hungerit csapata lenne az esélyese a Domino elleni bajnoki elődöntőnek. Ilyet – sok minden miatt – dőreség lenne állítani. A honvédosok a címvédők; a melbourne-i vb-n járt magyar válogatottba hat (Horváth Patrícia, Valkay Ágnes, Pelle Anikó, Tomaskovics Eszter, Takács Orsolya, Györe Anett) játékost adtak; a tizennégy meccsből álló alapszakaszt is megnyerték, mindössze egy vereséget elszenvedve.

Menetrend

A két győztes mérkőzésig tartó női bajnoki elődöntő első találkozóját holnap 13 órától játssza a Kőér utcai uszodában a Domino-BHSE és a Hungerit-Top Cop Security-Szentesi VK. A második, a ligeti uszodában tartandó meccs időpontja: április 28. (szombat), 16.30. Amennyiben szükség lesz a mindent eldöntő harmadik összecsapásra, azt május 5-én szintén a fővárosban rendezik.

A szentesiek szempontjából a „kapaszkodót" pont ez a vereség nyújtja, azt ugyanis ők mérték Györe Lajos együttesére még atvaly november 18-án a ligeti uszodában, amikor 10–8-ra győzött a Hungerit.

– Sok veszíteni valónk nincs, nem a mi vállunkat nyomja a teher – jegyezte meg Kocsis István, a Szentes trénere. – Azon leszünk, hogy a beteg, tüdőgyulladással bajlódó Döme Nóri nélkül is nagy csatára késztessük a Dominót, amely bár kiváló csapat, azért néha képes meginogni. Az euroligás ellenfeleik mellett erről mi is tudnánk néhány dolgot mondani...