Elődöntős a HungeritFelvétel a kedvencekbe


2007-04-12

Amilyen rövid úton lehetett, azaz két győztes meccs után a női vízilabda OB I elődöntőjébe jutott a Hungerit-Top Cop Security-Szentes.

Eger - Hungerit-Szentes 8-11
Női vízilabda OB I, rájátszás az elődöntőbe jutásért, második mérkőzés. Eger, 50 néző. Vezette: Schlosser, Móni.
Eger: SERFŐZŐ – ANTAL 5, BERTA 2, BENE 1, Pócsi, Erdélyi, Máté. Csere: Balla, Ács, Jenes, Gyulavári, Peregi, Fekete. Edző: Kelemen Attila.
Szentes: DÖME – Győri 1, MOLNÁR A. 2, SZREMKÓ 1, Kotova 1, TÓTH A. 2, BÓDI 1. Csere: Szabó X. 1, Hevesi, Dalmády Sz. 1, Dalmády P., Pengő B., Hegedűs 1. Edző: Kocsis István.
Gól – emberelőnyből: 7/3, ill. 7/3. Ötméteresből: 5/4, ill. 4/3.
Továbbjutott az elődöntőbe két győzelemmel: a Hungerit-Top Cop Security-Szentes.

Döme

A szentesiek kapusa, Döme Nóra kiváló alapot teremtett védéseivel a Hungerit védekezéséhez és sikeréhez. A vendégek legjobbjaként remekül fogta össze és irányította a csapatot. Magabiztosan állta a távoli próbálkozásokat, ötméterest is hárított, sőt további kettőbe még bele is tudott érni.

A negyedek szorossága ellenére egyáltalán nem forgott veszélyben a Szentes győzelme, és így a továbbjutása a négy közé. A védekezés összeállt, támadásban pedig az előző meccsnél jobb százalékban használták ki a helyzeteiket Bódiék. A harmadik negyedben 8–4-re, a negyedikben pedig már 10–5-re is vezetett a vendéggárda. A végén belelkesedett az Eger, a Szentes pedig talán egy kicsit kiengedett, illetve jött a holtpont egy kis kapkodással kiegészülve.

A Szentes április 21-én Budapesten, majd 28-án hazai pályán ugrik vízbe a Domino elleni elődöntőben. A párharc két győztes meccsig tart, az esetleges harmadik találkozót május 5-én ismét a fővárosban tartják.
Kocsis István: – Kissé korai, álmos meccsen magabiztos győzelmet arattunk.