Underground- lemez, SzentesrőlFelvétel a kedvencekbe

Rövid hajjal, új névvel zenél tovább a Copf Boys

Blahó Gabriella
2007-04-11

Szentesi underground zenekarok játszanak azon a lemezen, amelyet a szentesi Életjel Egyesület és a Bootleg Music adott ki, a kulturális minisztérium PANKKK-programjának támogatásával. A három helyi zenekar bluesban, dzsesszben és kemény rockban utazik.

A szentesi underground jeleseinek tehetségéből ad ízelítőt a promóciós CD. A kopott farmer hangulatát keltő borítóba szorított korong nyolc dalt tartalmaz. A három csapat egymást erősítve akart megjelenni, korhű dokumentumot készíteni egy város könnyűzenei életéről.

A korábban Copf Boys néven futó együttes valamennyi tagja a közelmúltban levágatta a haját, így indokolatlanná vált az elnevezés: Sweet sixteenre váltottak. A kezdeti rockos hangzást idővel bluesra cserélték, erről pedig kiderült, hogy jobban áll nekik.

A mellettük megszólaló Plasmapress folyton kísérletező együttes. A csapat a változás feltétlen híveként zenei kalandozásokban utolérhetetlen, még a tagok is sokszor változtak. Általában rock- és dzsesszelemekkel operálnak, a zenét időnként progresszív szentimentalizmus is jellemzi. Szóval, a Plasmapress úton van. A korongra felkerült a Buriel of Abel nevű banda is, ők hard rockot játszanak, természetesen erős idegzetűeknek.

A lemez megjelentetésével az Életjel Egyesület a város könnyűzenéjét szeretné bemutatni az érdeklődőknek. Rakk László, a civil szervezet elnöke elmondta lapunknak, a megszerzett támogatásnak azért is örülnek, mert fontos ez a dokumentálás, az ifjúi hevületben megalkotott zenének fenn kell maradnia.