Ringbe száll Kálmán János SzentesenFelvétel a kedvencekbe

Közös képviselőjelöltet indít a Fidesz a KDNP-vel

Balázsi Irén
2007-04-11

Az időközi képviselő-választáson Kálmán Jánost indítja a Fidesz-MPSZ szentesi szervezete, a jelöltet a KDNP is támogatja. Az aspiráns az előző ciklusban tagja volt a képviselő-testületnek.

A 2. számú választókerületben Kálmán János indul a Fidesz-MPSZ színeiben, a jelöltet a tegnapi tájékoztatón mutatta be Farkas Sándor országgyűlési képviselő, a Fidesz-MPSZ helyi szervezetének elnöke. Sajnálatosnak nevezte, hogy Janó Tibor, az MSZP egyéni körzetben mandátumot szerzett képviselője elhunyt februárban. A helyi választási bizottság június 10-ére tűzte ki az időközi önkormányzati képviselő-választást. A bádogos és vízvezeték-szerelő mester, a vállalkozóként tevékenykedő Kálmán az előző ciklusban képviselőként a jobboldali frakció tagja volt.

Farkas kipróbált emberként említette az aspiránsukat, akivel erősödni fog a jobboldali frakció. Az ő jelöltségét támogatja a KDNP helyi szervezete is. Ennek vezetője, Halmai István önkormányzati képviselő, aki becsületesnek, elvhűnek és kiváló csapatjátékosnak nevezte a közös aspiránst, hozzátette: az elmúlt négy évben már bizonyított. Egyetlen negatívumot állított Kálmánnal kapcsolatban, hogy a KDNP-nek nem tagja. De ezen esetleg segíthet a kettős – fideszes és kereszténydemokrata – tagság intézménye.

Az egyéni körzetben induló Kálmán János azt mondta, hogy jól ismeri a kerületet, hiszen az ősei több mint száz éve költöztek oda. Tisztában van a megoldásra váró feladatokkal, és képviselőként szolgálni akarja a lakóközösséget. Farkas Sándor arról is tájékoztatott, hogy szerény, becsületes és tisztességes kampányra készülnek, amelyet a 12. számú egyéni választókerület képviselője, Antal Balázs Tibor irányít majd. Lapunk kérdésére, miszerint számolnak-e a testületben az erőviszonyok átrendeződésére a választások után, Farkas azt válaszolta, hogy ha sikerül megszerezniük a mandátumot, akkor részben módosulhatnak az erőviszonyok. Meggyőződése: nagyobb súllyal szerepelhetnek például a szakbizottságokban is.

Mint már megírtuk, az MSZP a fiatal pénzügyi szakembert, Balogh Szabó Gábort indítja a 2. számú választókerületben. Az Együtt Szentesért Egyesület aspiránsa pedig Móricz Jánosné védőnő, aki a körzetben lakik. Az őszi választásokon jelöltet állító többi szervezet eddig nem hozta nyilvánosságra az aspiránsa nevét. A helyi választási bizottság határozata alapján egyébként május 18-áig lehet jelöltet bejelenteni.