Emelt fővel veszített a Legrand-SzentesFelvétel a kedvencekbe

Szélpál László
2007-04-10

Hazai környezetben csak a mérkőzés egyes periódusaiban tudta megszorítani a Legrand-Szentes a jóval erősebb Egert a férfi vízilabda OB I-ben.

Legrand-Szentes - Eger 4-11
OB I-es férfi vízilabda-mérkőzés. Szentes, ligeti uszoda, 300 néző. Vezette: Petik, Molnár P.
Szentes: HORVÁTH T. – Papp, Torday 1, Döbrőssy, Jaksa, Szabó T. 1, VÍGH 1. Csere: Gábor 1, Józsa, Araczki, Szabó S., Herczeg. Edző: Berki András.
Eger: Jászberényi – Nyéki, Kiss Cs. 1, Hegedűs, Baco, Gór-Nagy, KIS G. 3. Csere: DECKER Á. 1, Bálint 1, Matajsz, Märcz 3, Sáfár 1, Mackeben 1. Edző: Gerendás György.
Gól – emberelőnyből: 7/2, ill. 12/4.
Ötméteresből: 1/1, ill. –.

Vígh mindent megtett

Ugyan dobtak róla egy akciógólt az egriek, mégis Vígh Róbert emelkedett ki leginkább a szentesiek közül. A centereket jól semlegesítette, végig nagy szívvel, lelkesen pólózott, és nem utolsó sorban egyszer bevette Jászberényi kapuját.

A szentesiek eleve az esélytelenek nyugalmával ugrottak a vízbe. Győzelemben, de még pontszerzésben sem reménykedhettek, ahhoz túlságosan erős hozzájuk képest az Euroligában szereplő Eger. Az első negyedben dicséretesen küzdöttek a Kurca-partiak, de a második nyolc percben megmutatkozott a két csapat közti fizikális különbség, és a rutin is a vendégek oldalán sorakozott fel. Ez a negyed volt a hazaiak számára a holtpont, amikor ezen átestek, már sikerült megnehezíteni a dobogóra pályázó hevesiek dolgát.

Berki András: – Játékunkon meglátszott a kétkapus gyakorlások hiánya. Sérültjeink minél hamarabbi visszatérésével javulhat a teljesítményünk.