Elesett és meghalt a városháza előttFelvétel a kedvencekbe

Hiába hívtak azonnal mentőt a szemtanúk Szentesen


2007-04-06

Kerékpárjával az útpadkának ütközött, elesett, és fejsérülésébe azonnal belehalt egy szentesi férfi tegnap hajnalban. A városháza előtti téren több autós is látta a csellengő kerékpárost, azonnal hívták a mentőt, de már hiába. A férfi ismerősei és a rendőrök is megdöbbentek: gyakran fordul elő hasonló baleset, de nagyon ritkán végződik halállal.

Tegnap hajnali öt órakor a negyvenkilenc éves Regőczi Ferenc kerékpárral közlekedett Szentes belvárosában. Bár ilyenkor általában még kicsi a forgalom, néhány autó mégis arra közlekedett. A kerékpárosra a szembejövő kocsik vezetői lettek figyelmesek. A szemtanúk szerint egyszer erőteljesen a felezővonal felé rándult a kormánya, majd visszafordította a járdaszegély felé. Az Erzsébet tér közelében, közvetlenül a városháza előtt a rándítás következtében nekiütközött a padkának, és leesett a bicikliről. Valaki azonnal hívta a mentőket, a férfi azonban akkor már halott volt.

A rendőrség mintegy két órán át helyszínelt, az eset körülményeit közigazgatási eljárás keretében vizsgálják. Azt még nem sikerült pontosan megállapítani, vajon hová igyekezett olyan korán reggel a férfi. A boncolás ad majd választ arra kérdésre is, hogy ittas volt-e.

Felkerestük a férfi rokonait a Soós utcában. Ősz hajú asszony nyitotta ki az utcai kaput, és rendkívül megindultan csak annyit mondott: „Halott van a háznál! Nem foglalkozom senki mással, ne haragudjon" – azzal be is csukta az ajtót.

A környékbeliek döbbenten hallgattak, amikor a halálesetről kérdeztük őket. A szemben lakó szomszédtól annyit megtudtunk, hogy a férfi nem nősült meg, s hogy a vasútnál dolgozott.

Kimondottan jó eszű embernek tartották az utcában.
A kapitányság közlekedési osztályának vezetője lapunknak úgy fogalmazott: ez rendkívüli haláleset. Nagy János százados szerint Szentesen nagyon gyakoriak a hasonló balesetek, de a legtöbb ilyen könnyű sérüléssel végződik, nagyon ritkán halállal.