Kotova megérkezett, Acsimov nem kellFelvétel a kedvencekbe

Két fronton csatázik a Szentes az Eger ellen

Szélpál László
2007-04-05

Mindkét OB I-es szentesi vízilabdacsapat, a női és a férfi is szombaton az Eger gárdáját fogadja a ligeti uszodában. Az előbbi 16 órakor, utóbbi 18-kor kezd.

Az alapszakaszban a Hungerit-Top Cop Security-Szentesi VK a negyedik helyen zárt, ezért az ötödikként végzett Eger ellen két győztes meccsig tartó párharcban dönt a négy közé jutásról.

– Nem szeretnénk túlórázni, két találkozó alatt túl akarunk lenni a hevesieken – jelentette ki Kocsis István edző. – Szremkó Krisztina válla ugyan még mindig fáj, de azért ő is ott lesz a medencében.

Akárcsak az együttes légiósa, Anastasya Kotova, aki a LEN-kupa római negyeddöntője, azaz február eleje óta ma gyakorol először társaival. Az ukránok majdnem hatvan nap alatt állították ki számára az újabb egy évre szóló vízumot... Most már ez történelem, a lényeg, hogy a center újra Szentesen tartózkodik. Társai a héten kétkapus begyakorló meccsekkel készültek: játszottak a Bertók SC Szentes OB I/B-s férficsapatával, egy német fiúgárdával, ma pedig a Vásárhelyen edzőtáborozó serdülő lányválogatottal csapnak össze.

Amíg Győri Eszteréktől kötelezően elvárható az Eger legyőzése, a fiúk esetében erről nem lehet szó. A két együttes más kategóriát képvisel, más célokért küzd. Horváth Tamásék akkor sem dédelgethetnének merészebb álmokat, ha a keret minden játékosa a szakmai stáb rendelkezésére állna. Ehhez képest...

– Úgy fogadjuk az euroligás Egert, hogy egyetlen edzőmeccset sem játszottunk – kesergett Berki András tréner. – Elmehettünk volna a szolnoki felkészülési tornára, de nyolc(!) pólóssal nem lett volna ennek értelme. Németh Dani immár négy hete nem úszik, a Komjádi-kupa négyes döntőjében a jobb kéz középső ujjának utolsó ujjpercében elszakadt a szalag. Baranyi Zolinak pedig még további két hétig díszíti gipsz az eltört jobb kézfejét. Rájuk egy jó darabig nem számíthatok, Alekszandar Acsimovtól viszont mi köszöntünk el. Több mint egy hónapja semmit nem tudunk róla, nem jelentkezett nálunk, a Komjádi-kupa vége óta nem láttuk. Ezek után természetesen lemondtam további szolgálatairól; innentől kezdve már csak egy dolga van: pakolja össze a cuccát, és végleg hazamenjen Szerbiába.