Hódít a rock és a biliárd SzentesenFelvétel a kedvencekbe

Szombat éjjel nyüzsög a belváros

Blahó Gabriella
2007-03-20

Átalakul az éjszakai élet Szentesen, a legendás helyek mellett – és helyett – új kocsmákba, kávéházakba várják a szórakozni vágyókat. Az ételek és italok mellett a zene és a kikapcsolódás lehetőségei alapján döntik el a szentesiek, hol töltik az estét.

A strandvendéglő vagy a Faló már a múlté, az éjszakában nyüzsgő társaságok egészen új helyeken mulathatnak. A szórakozás módja is átalakult kicsit, a vízilabda városában a törzsasztaloknál ma már nem feltétlenül a sport az első téma. Hódít a rockzene, rendszeresen foglalt a bowlingpálya, és egyre népszerűbb a biliárd.

A belváros Chicago Pub emeletén kívánság szerint keverik a koktélokat a játékos kedvű vendégeknek. Jó hangulatban töltötte a legutóbbi szombat estét Ravasz Péter és Varga Balázs. Unokatestvérek, akik történetesen egy napon, mindketten március 17-én születtek. A születésnapi buli helyszínéül választották a Chicagót. Ismereteik szerint a közelben nincs még egy ilyen hely, ahol játszani és szórakozni is lehet egyszerre. Balázs barátnője, Kárpáti Kati őszintén szurkolt a fiúknak, közülük valaki biztosan nyer. A biliárd egyébként nem verseny, és nem kell komolyan venni – a kis csapat valóban percenként úszott a nevetésben. Az alagsori bowlingpályán versenyzők viszont a lehető legjobb szombat esti időtöltésnek nevezték a közös sportot.

Mák Zoltán azt mondta, egyáltalán nem számít, hogy mennyibe kerül a pályadíj, mert ha az ember szórakozni indul, nem nézegeti folyton a pénztárcáját. A pályák mindegyike foglalt volt azon az estén, annak ellenére, hogy a márciusi ünnep miatti hosszú hét végén alaposan kimulatták magukat a szentesiek. Feketéné Bartha Zsuzsi pincérnő ezért nyugodt éjszakára számított a Chicagóban, ahol egyébként hamarosan étlapot váltanak.

Akit éttermi kínálatban nem elégít ki a hátszínlángos roqueforttal és lilahagymával, vagy semmi nem jut eszébe a kalocsai rétes hallatán, esetleg nem indítja meg a Moulard kacsa ropogósra sütve, a közeljövőben új ételekkel is találkozik az étlapon.

A szomszédos Arabella kávézóban is jó néhány vendég üldögélt az asztaloknál. A korzón most valószínűleg azért lehettek kevesen, mert az Arabella kávézó hastáncosnői nem léptek fel. A belvárosi Panoráma kávéházat éppen felújítják, a vendégek elől teljesen zárva van. Nem túl hosszú séta után még fel lehetne fedezni a Buffalo Pubot, ahol hamisítatlan westerncsizmás pizzákat sütnek, és időnként megszólal a rock, fapados környezetben, mindenki őszinte örömére.

A város szívétől éppen egypercnyi séta – lehet, hogy fél- – a Galéria kávéház, ahol március 17-én este majdnem telt ház volt. Teljesen telt ház feltehetően azért nem volt, mert kivételesen nem adott zenét sem Hérány Ferenc basszusgitáron, sem a Seress Formáció gitáron. A sarokban mindig ott áll a zongora – zongoristára várva. A Galériában az étkek mellé időről időre élvezettel előadott zenét kínálnak a betérőknek.