Munkáltatók is kérik a grafológus véleményétFelvétel a kedvencekbe

Balázsi Irén
2007-03-17

Írásminta alapján készít grafológiai személyiséganalízist a szentesi Szin Imre, akit írásszakértőként is foglalkoztatnak.

Jogi diplomája van a szentesi Szin Imrének, aki 1995-ben kezdett behatóbban foglalkozni a grafológiával. Azóta 120-140 komplex analízist készített, egy-egy munka 8-10 órát vesz igénybe. – Nem sarlatánság, hanem tudomány a grafológia – állítja Szin, hozzátéve, hogy ez a pszichiátria „rövidített válfaja". Mindkét tudomány százszázalékos biztonsággal képes feltárni az emberi lelket. A munkáltatók is hagyatkoznak a véleményére, mielőtt egy-egy dolgozót alkalmaznának.

Szirbik kézírása

A szentesi szocialista polgármester és országgyűlési képviselő, Szirbik Imre megengedte, hogy az aláírását elemezze Szin Imre. Szirbik kézírása átlagon felüli energiáról és adottságokról tanúskodik. Élvezi a harcot, igazságszerető, fontos számára az érvényesülés is. Személyiségének kialakulására az édesapja volt nagy hatással. A polgármester jól tudja kezelni a konfliktusokat is. Legerősebb adottsága az éles elméje – mint az asztrológus fogalmazott –, a feje uralkodik a szíve felett. Megkérdeztük Farkas Sándor fideszes országgyűlési képviselőt is, ám ő nem járult hozzá aláírásának grafológiai vizsgálatához.

A személyiséganalízishez egy A4-es lapra írt minta elegendő. Csak néhány információt kér ehhez Szin Imre, akivel azt kell tudatni: jobb- vagy balkezes, férfi vagy nő és hány éves az illető. Az írás tartalmával nem foglalkozik. A grafológust nem lehet megtéveszteni azzal, ha valaki esetleg eltorzítja az írását. – Az agy kiadja a parancsot, a kéz pedig köteles azt végrehajtani – magyarázta. Egyébként mindig a pillanatnyi lelkiállapotot tükrözi az írás. Szin doktor sokféle következtetést képes levonni például a margóból, a sorok hosszából, a közöttük lévő távolságból, a betűkből meg főleg. Az utóbbiak felső zónája az intellektualitást, a középső a hétköznapokat, az alsó zóna pedig az érzelemvilágot tükrözi. Az emberek általában a középzónához tartoznak, míg a nők többsége az alsóhoz. A szakember szerint a hátra dőlő betű arra utal, hogy az illető személyiségére az apja volt hatással, míg az álló betű azt jelzi, hogy nincs torzulás, rend van körülötte. Görcsöl viszont az, aki egy hosszabb szó írása közben sokszor felemeli a tollat.

Az írás alapján szervi betegségekre is tud következtetni Szin Imre, aki azt is elárulja, hogy például az alkoholistáknak összeérnek a soraik. A grafológus analízisének egyébként van tanácsadás része is, amit persze nem kötelező megfogadni.