Kétszázmillió forintos beruházás kezdődött SzentesenFelvétel a kedvencekbe

Újabb emelet kerül a rendelőre


2007-03-17

Kétszázmillió forintos beruházás kezdődött a szentesi rendelőintézetben. Az intézmény fenntartója a megyei közgyűlés, de a város mint tulajdonos eredményesen pályázott a jó pár évtizede átadott épület korszerűsítésére.

Kétszázmillió forintos beruházás kezdődött a szentesi rendelőintézetben. Az intézmény fenntartója a megyei közgyűlés, de a város mint tulajdonos eredményesen pályázott a jó pár évtizede átadott épület korszerűsítésére. Erre szükség is van, hiszen – mint megírtuk – egy csőtörés következtében alaposan megrongálódott a rendelőintézet. Földesi Irén orvosigazgató tájékoztatása szerint több ütemben történik a beruházás. A munka a tetőszerkezet felújításával indul, amelyet látványos szakasz követ majd: újabb emeletet építenek a lapos tetőre.

Ezzel függ össze, hogy a liftaknánál is dolgoznak a szakemberek. A felvonó ezért hétfőtől átmeneti ideig nem üzemel. A mozgásképtelen betegeket hordágyon viszik majd fel a felsőbb szinteken lévő szakrendelőkbe. Az építkezés idejére a páciensek türelmét kérik a kórház vezetői. A tetőtérben egyébként az egészségügyi dolgozóknak alakítanak ki szociális helyiségeket, s az általuk eddig használt termek is a betegellátást szolgálják majd. Az intézmény bővítésével azt szeretnék elérni, hogy délelőtt és délután is fogadni tudják a pácienseket a szakrendelőkben.

A legutóbbi szélvihar alaposan megrongálta a kúpcserepeket a rendelőintézet mellett lévő kórház sebészeti épületének tetején. Most ezt is felállványozták az építők, akik pótolják a leesett cserepeket, és megerősítik a tetőszerkezetet.