Futsal: egyetlen pontot szereztek a megyeiekFelvétel a kedvencekbe

Koncz Zsolt három gólt rúgott

Süli Róbert
2007-03-14

Egyik megyei NB I-es futsalcsapata sem lehet boldog. A Legrand-Szentes döntetlent játszott, az Első Beton Szeged súlyos vereséget szenvedett.

Berettyóújfalu–Legrand-Szentes 3–3 (0–1)
NB I-es futsalmérkőzés, Berettyóújfalu, 400 néző.
Legrand-Szentes: BÍRÓ – Kerepeczky, KELLER, Kazán, ERHARDT. Cserék: KONCZ, Szabó L., Szabó Á., RONTÓ, Kovács. Játékos-edző: Koncz Zsolt.
Szentesi gólszerző: Koncz 3.

Rangadót játszott a Legrand-Szentes együttese Berettyóújfaluban. A vendégek nagyon fogadkoztak a meccs előtt, hiszen tisztában voltak azzal, hogy egy esetleges győzelemmel hatalmas lépést tesznek a négy közé, azaz a rájátszásba jutásért.

Parádés játékkal rukkoltak elő a szentesiek, a játékos-edző, Koncz Zsolt vezetésével uralták a pályát, a hazaiak igazán helyzetbe sem tudtak kerülni, ha pedig igen, akkor Bíró kapus állta az útjukat. Koncz mesterhármasával érkeztek a csapatok a hajrához. Ekkor a hazaiak lehozták a kapusukat. Ez meglepte a Szentest, két és fél perc alatt kiegyenlített a Berettyó. A biztos három pont helyett egyet szereztek a vendégek.

Koncz Zsolt: – Csalódott vagyok, de szemrehányást nem tehetek a csapattagokra, hiszen harminchét és fél percig jól játszottunk. Sajnos nem az első meccsünk, hogy az utolsó pillanatokban szórunk el értékes pontokat.

Kanárik SE–Első Beton Szeged 5–1 (5–0)
NB I-es futsalmérkőzés, Budakalász, 200 néző.
Első Beton Szeged: Tihanyi – Csúri, Tóth A., Vastag, Szentágotai. Csere: Halász (kapus), K. Tóth, Kovács, Németh, Balog, Juhász. Edző: Szabó Zsolt
Szegedi gólszerző: Tóth A.

A vendégeknél Rácz Attila három sárga lapja miatt kénytelen volt kihagyni a mérkőzést, pótlása meglehetősen nehéz feladat elé állította a szegediek edzőjét.

Rémálomszerűen kezdődött a találkozó. Mindjárt az első percben kapitulált a zöld-feketék védelme: egy hibát követően Fehér Zsolt helyezett Tihanyi kapujába. Megpróbálta rendezni sorait a gyorsan bekapott gól után a Szeged, azonban rendkívül tompán mozogtak ezen az estén a játékosok. Nyoma sem volt a berettyóújfalui formának. A hetedik és a tizennyolcadik perc között aztán eldöntötte a mérkőzést a budapesti gárda. Zsinórban négy gólt szereztek, így 5–0-s hazai vezetést mutatott az eredményjelző a szünetben.

A második játékrészben már leginkább a becsületéért küzdött a Beton. A játék képe kiegyenlítetté vált, mindkét oldalon sikerült helyzeteket kialakítani. A mérkőzés hajrájában aztán Tóth Attila révén szépített a vendégcsapat, de a méretes vereséget már nem tudta elkerülni.

Szabó Zsolt: – Nagy egyéni hibákból kaptunk gólokat, emiatt szétesett a játékunk. Fásultan, enerváltan, tompán játszottunk, nem tudtuk megismételni a múlt heti teljesítményünket. Teljesen megérdemelten nyert a Kanárik.