Szatírt fogtak SzentesenFelvétel a kedvencekbe


2007-03-12

Szeméremsértés megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás egy huszonkét éves szentesi férfi ellen, aki a Kurca-parti város egyik parkjában fiatal lányok előtt maszturbált. A férfit – akit egyszer már elítéltek mutogatás miatt – pszichológus és elmeszakértő is vizsgálja.

A hatályos büntető törvénykönyv szerint szeméremsértés vétségét követi el az, „aki magát nemi vágyának kielégítése végett más előtt szeméremsértő módon mutogatja". A huszonkét éves szentesi férfi 2004 decembere óta több mint kétszáz alkalommal végzett önkielégítést Szentes különböző területein, elsősorban a Liget parkban, illetve a hideg beálltával a vasúti váróteremben – amikor a környékén nők tartózkodtak.
A maszturbáció alkalmával néhányszor a nemi szervét is láthatóvá tette a környezete számára. A férfi több mint két éve már állt bíróság előtt mutogatás miatt. Akkor két év szabadságvesztésre ítélték, amelyet öt évre felfüggesztettek, így azóta tettét különös visszaesőként követte el.
A fiatalembert a napokban állították elő a rendőrök, amikor a Ligetben a padon ülve tett egyértelmű, önkielégítésre utaló mozdulatokat, arra járó fiatal lányok szeme láttára. A Szentesi Rendőrkapitányság pszichológus és elmeszakértő bevonásával vizsgálja az ügy körülményeit.