Éjszakai razzián a szentesi szórakozóhelyekenFelvétel a kedvencekbe

Csendháborítókat füleltek le a rendőrök

Balázsi Irén
2007-03-12

Nyolc vendéglátóhelyen hetvenöt személyt ellenőriztek a szentesi rendőrök a péntek éjjel tartott razzián. A korábbi akcióiknak lett eredménye, most nem találtak olyan kocsmát, ahol fiatalkorút szeszes itallal szolgáltak volna ki. Lefüleltek ellenben ordibáló társaságot és ittas kerékpárosokat.

Gördült velünk a rendőrségi autó pénteken késő este végig a szentesi Rákóczi utcán, majd a Damjanichba fordulva megálltunk a Lapagyepnél. A kocsmában szólt a zene, két középkorú férfi szorosan összebújva táncolt a lírai dallamokra. Őket nem igazoltatták a rendőrök, sokkal inkább a fiatalokat. Balogh Szabó Imre kapitánytól tudjuk, hogy a rendszeres razziáik során azt ellenőrzik, kiszolgálnak-e szeszes itallal gyerekeket. S az akcióik másik célja a közterületi rongálások megfékezése. A Lapagyepnél ott üldögélt békésen a tizenöt éves Tóth István a nála három évvel idősebb barátjával, Szabó Mihállyal. Kólát ittak a fiúk, s mint Pista mondta, csak biliárdozni akarnak egy kicsit. Este tízig maradnak, aztán mennek haza, mert szombaton tanítás lesz az iskolában.
A közeli Gondűzőben is minden rendben, ott volt Erdei Zsolt, alias Madár bokszkesztyűje, amelyet árverésen szerzett meg a vendéglő tulajdonosa. – Már bűzlik a ruhám, pedig csak két kocsmában voltunk – nyugtázta a razzia egyik résztvevője. Az Old man nevű szórakozóhelyen éppen a székely himnusz szólt, amikor bementünk. Az egyik asztalnál csendesen beszélgetett egy söröző társaság, őket is igazoltatták a rendőrök. Kíváncsiak voltak persze a srácok, hogy miért kérik el a személyi igazolványukat. A huszonhárom éves Pataki János érdeklődésünkre úgy reagált: helyesnek tartja, hogy a fiatalkorúakat „nem hagyják bulizni" az éjszakában. Jó dolognak tartja a húszéves Virágos Ádám is, hogy ellenőrzik a zsaruk, kiszolgálják-e a gyerekeket alkohollal a szórakozóhelyeken.

A rendőrség gyakori akcióinak köszönhető, hogy e hét végén egyetlen ilyen esettel sem találkoztunk. Pedig nyolc vendéglőben 75 személyt ellenőriztek határőrökkel, közterület-felügyelőkkel és polgárőrökkel együtt a rendőrök. A razzia parancsnoka, Varjas Zsolt zászlós a társaival lefülelt ellenben a Kossuth utcán és a kiséri városrészben ordibáló fiatalokat, akik ellen csendháborítás miatt tesznek feljelentést. Elkaptak még két ittas kerékpárost, és három közlekedési szabálysértő is fennakadt a rostán. Egyikük úgy autózott, hogy korábban eltiltották a vezetéstől. A rendőr zászlós szerint azért volt viszonylag csendes az éjszaka, mert az előző heti akciójuk már éreztette hatását. Másrészt pedig ez a szombat munkanap volt, így nem mulatoztak kivilágos-kivirradtig a szentesiek.


Fórum

Undorító Rendőrség. . !!- nem ezért fizetünk!!

k8
2007-03-12 19:28
....én most ebben az esetbe tényleg nem akarok semmit se reagálni, csak arra kérek Mindenkit olvassa el ezt a cikket....
és a kevemért gonolja végig, hogy mikor volt Önnel olyan, hogy a rendőrség segítette volna Bármibe Önt??!

Konkrét ügyekre gondolok: kizsebeltek, ellopták a kocsim, kirabolták a lakásom, megtámadtak, stb..!

Kifejezetten SIKER-story-kra vagyok kiváncsi,hogy Ők Tényleg segítettek és Megoldodott!
,negatív törnénetek Nem Kellenek, az nekem is van elég!

(Tényel várom a Pozitív kimenetelű eseményeket, mert nálam
a "Szolgálunk és Védünk" dolog még SOSE Jött be..
,DE a "B_szogatunk és B_sztatunk" annál inkább pláne ha nincs is Rá okuk!)

Szóval hadd olvassam,
Mire is jó a rendőr Magyarországon?!?!?: