Szentesi VK: nem lehetetlen a címvédésFelvétel a kedvencekbe

Tóth Andrea nem duzzog, szorít a lányoknak

Szélpál László
2007-03-07

Egészen mostanáig nem fordult elő, hogy világeseményen a magyar női vízilabda-válogatottba ne adott volna játékost a Szentesi VK. A melbourne-i világbajnokságon nem lesz hungerites pólós, pedig Tóth Andrea ott volt a két évvel ezelőtti aranyérmes csapatban.

Címvédőként igyekszik a trónon maradni a magyar női pólóválogatott. 2005-ben, Montrealban fantasztikus élményben részesítette a Faragó-csapat a drukkereket, a Csongrád megyeieket is, ugyanis az aranygárdában ott szerepelt a Hungerit-Szentesi VK kiválósága, Tóth Andrea. A tavalyi belgrádi Eb-n – ekkor már Szilágyi Péter volt a kapitány – még mindig benne volt a bronzérmes alakulatban, a március 19-én kezdődő melbourne-i vébéről viszont lemaradt.

– Ha arra gondolt, azt mondom majd, mennyire neheztelek Godova Gábor szövetségi kapitányra, akkor csalódást kell okoznom – jelentette ki Tóth Andrea. – Eszem ágában sincs haragot kreálnom, játszanom a sértődöttet. Mi értelme lenne? Az viszont tény, nem esett jól a döntés, amikor megtudtam, akkor eléggé szíven ütött, de ahogy mondani szokás: az élet nem áll meg, megy tovább, tudomásul vettem, ez a vb bizony nélkülem zajlik majd le. Gábor elmondta, a teljesítményemre nincs panasza, de az én posztomon játszók mindegyike (Pelle Anikó, Valkai Ágnes, Primász Ágnes) klasszis. Ez pedig igaz.

Stieberék a D csoportban

A női vízilabda-világbajnokság március 19-én kezdődik, a döntőt március 31-én rendezik.
A csoportbeosztás, A: Kína, Oroszország, Spanyolország, Németország; B: Kanada, Brazília, Ausztrália, Puerto Rico; C: Görögország, Hollandia, Kazahsztán, Egyesült Államok; D: Kuba, Olaszország, Új-Zéland, Magyarország.
Horváth Patríciáék március 19-én az olaszok ellen kezdenek, 21-én Új-Zéland lesz a következő rivális, 23-án pedig a kubaiakkal szemben zárják a csoportküzdelmeket.

Andrea arról is beszélt, a keretből való kimaradása még nagyobb munkára ösztönzi, eltökélt célja, hogy minél hamarabb visszakerüljön a keretbe. Ez pedig csak akkor lehetséges, ha sorozatban jó teljesítményt nyújt klubcsapatában.
– A LEN-kupában már elég jól pólóztunk, de tudunk ám mi annál is színvonalasabban játszani. Szeretnék emlékeztetni a novemberi, Domino elleni győzelmünkre. Ezzel csak azt akarom érzékeltetni, bármire képesek lehetünk a bajnokságban. A négy közé jutásért kötelező túljutnunk az Eger gárdáján, ezt követően pedig mindenképp érmes helyezésben gondolkodom.

A válogatottba történő visszatérését illetően, Andinak megkönnyítené a helyzetét, ha a nemzeti csapat nem szerepelne jól a világbajnokságon.
– Ez lehetséges, de ha ez az ára, akkor inkább ne legyek többet kerettag! Soha nem tudnék azok ellen a lányok ellen szurkolni, akikkel együtt nőttünk fel, éveken át együtt pólóztunk. Én örülnék a legjobban, ha újra világbajnok lenne Magyarország. Nem lesz könnyű megvédeni a címet, ugyanis az ausztrálok, a spanyolok, az olaszok, az amerikaiak és az oroszok is rettenetesen jók. Ez a hat csapat közül bármelyik aranyérmes lehet, a napi forma dönthet egyikük vagy a másikuk javára.