Szegvár március végéig várFelvétel a kedvencekbe

A Roba-Millennium Kft. ötmilliárdot ígért erre a hétre


2007-03-07

Egy éve vár Szegvár önkormányzata arra a pénzre, amelyet állítólag egy külföldi befektető ad a község csatornázására, egy budapesti közvetítő cégen keresztül. A Roba-Millennium Kft. legutóbb azt ígérte, hamarosan hozzák a szerződést, aláírásra kész formában.

Egy éve vár Szegvár önkormányzata arra a pénzre, amelyet állítólag egy külföldi befektető ad a község csatornázására, egy budapesti közvetítő cégen keresztül. A Roba-Millennium Kft. legutóbb azt ígérte, hamarosan hozzák a szerződést, aláírásra kész formában. A képviselők eldöntötték: e hónap végéig várnak, aztán döntenek arról, mi legyen a 15,5 milliós közvetítői díjjal, amit kifizettek a cégnek.

Szegváron még mindig sokan reménykednek abban, hogy a csatornázásra ötmilliárd forintot hoz – humanitárius támogatásként egy holland vállalat jóvoltából, az előző polgármester megbízásából – a budapesti Roba-Millennium Kft. A csatornázás tervei készen állnak, ezért is jött jókor egy éve az ajánlat, amelyet a képviselő-testület elfogadott. Előre ki is fizettek 15,5 millió forint közvetítési díjat.

Szenczi Sándornéhoz, a korábbi polgármesterhez közvetlenül az őszi választások előtt, tavaly szeptemberben érkezett egy levél a Roba-Millenniumtól, melyben a cég azt közölte, hogy a falu pályázatát a holland befektető elfogadta, az ötmilliárd hamarosan megérkezik. Pénzzel teli táskával azóta sem kopogtatott senki.

A fővárosi közvetítő cég utoljára tett ígérete szerint ezen a héten kellene aláírni a szerződést Szegvár ötmilliárd forintos támogatásáról. A Roba-Millennium Kft. egyik képviselője éppen két hete, telefonon azt mondta Gémes Lászlónak, a település polgármesterének, hogy egy vagy két hét múlva elviszik a faluba a támogatásról szóló szerződést, aláírásra kész formában. A polgármester számításai szerint az utoljára tett ígéret határideje ezen a héten lejár. Gémes László arról tájékoztatta lapunkat, hogy a március végi testületi ülésen a képviselőknek foglalkozniuk kell a témával, és döntést kell hozniuk arról, visszakérjék-e a falu pénzét.
A kft. egyik vezetőjét telefonon többször hívtuk, de Krupa Mariannal nem sikerült beszélni. A titkárnője szerint sajnos folyamatosan tárgyal.

Felhívtuk Nemcsók Jánost is: az MSZP-s politikus korábban azt mondta, politikusi pályájának csúcsa lesz, amikor a magyarországi települések – köztük Szegvár – megkapják humanitárius támogatásként a milliárdokat a csatornázásra. Most, amikor meghallotta, milyen ügyben keressük, kinyomta a telefonját.