Negyedik a Szentes a Komjádi-kupánFelvétel a kedvencekbe

Szélpál László
2007-03-02

A 20 éven aluliakból álló férfi vízilabdacsapatok legnagyobb hazai viadala a Komjádi-kupa. Az elmúlt esztendőkben a sorozat meghatározó csapatának számított a Legrand-Szentesi VK: a Kurca-partiak két éve elsők, míg tavaly másodikok lettek.

A 20 éven aluliakból álló férfi vízilabdacsapatok legnagyobb hazai viadala a Komjádi-kupa. Az elmúlt esztendőkben a sorozat meghatározó csapatának számított a Legrand-Szentesi VK: a Kurca-partiak két éve elsők, míg tavaly másodikok lettek. Az idei kiírásban a csoportmeccsek során nyertek az Eger, a Szolnok és a Szegedi Vízipóló Suli ellen, majd a negyeddöntőben a Pécs együttesét múlták felül kettős győzelemmel. A négyes döntőben viszont már elpártolt tőlük a szerencse, az elődöntőben a címvédő Újpesttől, a bronzmeccsen pedig a Domino-BHSE-től szenvedtek vereséget.

– Nem vagyok, nem lehetek elégedett, a mutatottnál többre lett volna képes a társaság – nyilatkozta Berki András, a Szentes edzője. – Egyrészt túlzottan is tiszteltük az ellenfeleket, másrészt pedig már az Újpesttel szembeni elődöntő első negyedében kidőlt a sorból egyik legjobbunk, Németh Dani. Szegénynek eltörött az arccsontja, ráadásul a jobb kezének mutatóujján szalagszakadást is szenvedett. Nélküle csak fellángolásaink voltak.


Négyes döntő

Az elődöntőkben: Újpest–Legrand-Szentes 10–5, a Csongrád megyeiek gólszerzői: Józsa 2, Németh D., Papp, Acsimov; Vasas–Domino-BHSE 11–8 (hosszabbítás után). A 3. helyért: Domino-BHSE–Legrand-Szentes 12–10, g.: Papp 3, Döbrőssy, Józsa 2-2, Rácz, Gábor, Jaksa. Az 1. helyért: Újpest–Vasas 10–9. A kupagyőztes gárdában három, Csongrád megyei pólós szerepelt: a Szentesről elszármazott Somogyi Balázs és Vörös Viktor, valamint a szegedi Szabó Zoltán.