Reális a Szentes helyezéseFelvétel a kedvencekbe

Szélpál László
2007-02-26

A Legrand-Szentesi VK férfi vízilabdacsapata ugyan nem okozott csalódást szurkolóinak, de bravúros szereplésről sem beszélhetünk esetében. Az első tizenhárom fordulóban úgy teljesített, ahogy nagyjából elvárható volt tőle.

A legutóbbi évadot a nyolcadik, az azt megelőzőt pedig a hetedik helyen zárták a legrandosok. Ilyen pozíciókra a most zajló pontvadászat előtt nem nagyon gondolhattak, elsősorban annak tükrében, hogy a meghatározó játékosok közül Juhász Zsolt és Plézer János a Szegedbe, Szabó Nándor pedig az Újpestbe távozott.

ÉRTÉKEL A DM ÉS A DV - Legrand-Szentesi VK

Akár büszkék is lehetnénk magunkra. Akárcsak a Szeged Beton VE esetében, a másik Csongrád megyei férfi vízilabdacsapat, a Legrand-Szentesi VK-nál is telibe trafáltuk a leendő bajnoki helyezést. A Kurca-partiak kilencedik pozíciója nagyjából a realitást tükrözi, körülbelül ennyi van a jelenlegi gárdában. A mezőny talán legfiatalabb átlagéletkorú csapata hullámzó teljesítményt nyújtott, amikor viszont kellett, hozta a kötelezőt. Az évad végéig nem igen várható előrelépés, viszont a mostani helyezés megtartása elvárható lenne az együttestől. Azonban ez nem tűnik egyszerű feladatnak, ugyanis a közvetlen riválisok közül mindegyikhez utaznak még Németh Dánielék.

– Ha ők továbbra is nálunk játszanának, más lenne a helyzet, de hát ez van, nincs mit tenni – magyarázta Berki András edző. – Évek óta szenvedő alanyai vagyunk annak, hogy a legnagyobb tehetségeinket – elsősorban anyagi problémák és a felsőfokú tanintézet hiánya miatt – képtelenek vagyunk megtartani. Ez egyfelől természetesen nagyon rossz érzés, másfelől viszont mérhetetlen büszkeséggel tölt el bennünket, szentesi edzőket, ha neveltünk, tanítványunk más, nálunk jobb csapatokban kiemelkedően teljesít.

Az edző nem elégedetlen a jelenlegi kilencedik helyezéssel.
– Nem lehetek az, ez ugyanis a realitás – folytatta Berki. – Azon vagyunk, azért dolgozunk, hogy ezt az évad végére is megtartsuk. Nehéz lesz, hiszen a mi 21 év átlagéletkorú együttesünk, valamint az OSC és a Szolnok között csak árnyalatnyi különbségek fedezhetők fel. A nyolcadik hely a nagy ponthátrány miatt kicsit távolinak tűnik, de amíg mutatkozik arra matematikai esély, hogy feljebb lépjünk, minden tőlünk telhetőt elkövetünk. A srácok fejlődőképesek, csakhogy, amikor ebből, mint csapat profitálhatnánk, a legjobbaktól sajnos el kell búcsúznunk.

Ami pedig a teljesítményeket illeti: a tinicsapat zömének akadtak jobb és kevésbé jobb mérkőzései. Mindez nem vonatkozik Horváth Tamásra, aki végig megbízhatóan védett, a BVSC elleni meccs kivételével a szokott standard produkcióval rukkolt elő.


Kurca-parti gólok

A Legrand-Szentesi VK 91 gólt szerzett a 2006/2007-es bajnokságban. A lista: Vígh Róbert (19), Németh Dániel és Torday Árpád (18-18), Baranyi Zoltán (10), Alekszander Acsimov, Szabó Tamás, Döbrőssy Viktor (5-5), Jaksa Márk, Józsa Tibor, Papp Gábor (3-3), Gábor Barnabás (2).