Dinamikus fejlesztés kezdődhet Szentesen Hozzáadás a gyűjtőhöz
Az ellenzék a túlélés büdzséjeként jellemezte a tervezetet

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2007-02-23 | Balázsi Irén

A szentesi képviselő-testület mai ülésén tárgyalja meg a város idei költségvetését, amelyben több mint egymilliárd forint a hiány. Szirbik Imre polgármester egy dinamikus fejlesztési periódus elindításához kéri a testület támogatását, míg a pénzügyi bizottság fideszes elnöke, Kozák János a túlélés büdzséjének nevezte az előterjesztést, amelyet nem szavaznak meg.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A szentesi költségvetés tervezetében közel 1,3 milliárd a hiány, amelyet mintegy 300 milliós működési és csaknem egymilliárd forintos fejlesztési hitelből finanszíroznának. Szirbik Imre polgármester a képviselő-testület mai ülésére benyújtott anyagot a 2007–2013 közötti uniós tervezési időszak nyitó dokumentumának is nevezi. Úgy jellemzi a büdzsé tervezetét: a takarékos működés mellett arra koncentrál, hogy megteremtse az eredményes városfejlesztés alapját képező pályázati munka feltételeit. A polgármester szerint a büdzsé megalapozza egy dinamikus fejlesztési periódus elindítását.

Az önkormányzat pénzügyi bizottságának fideszes elnöke, Kozák János lapunk érdeklődésére azt emelte ki, hogy az állami támogatás összege 207 millió forinttal csökken az elmúlt évhez képest. Ilyen körülmények között kiemelkedő munkát végeztek a polgármesteri hivatal munkatársai a költségvetési egyensúly megteremtésében. Ezt azonban úgy sikerült elérni, hogy az intézményektől szigorú gazdálkodást követelnek, összevonnak és megszüntetnek óvodákat és iskolát. Az átszervezés azonban Kozák szerint valójában csak jövőre érezteti majd hatását. A jobboldal nem ért egyet azzal, hogy a költségvetési egyensúly megteremtéséhez emelték a lakossági terheket is. A bizottsági elnök a túlélés büdzséjeként jellemezte a tervezetet, amelyet éppen az embereket sújtó terhek miatt az ellenzék nem szavaz meg.

A Szövetség Szentes Felemelkedéséért Egyesület képviselője, Horváth István ugyan nem voksol a költségvetés ellen, de számos ponton bírálja azt. Főleg azt kifogásolja, hogy alultervezik a működési költségeket.


Továbbá:
Megmenekül a kupola
Botrány a Nagy szentesi sportkönyv körül
Elfogták az áldíjbeszedőket
Milliárdot költenek a kastélyra
Megvalósulhat Bubor Zoltán álma